Ședință CJC A fost aprobată Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Muzeul de Artă Constanța pentru 2024 (DOCUMENT)
Ședință CJC: A fost aprobată Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare
22 Dec, 2023 13:50
ZIUA de Constanta
1573
Marime text
Consiliul Județean Constanța s-a întrunit la data de 15 decembrie 2023 în ședință ordinară și a adoptat Hotărârea nr. 295 privind aprobarea Organigramei, Statului de funcții și a Regulamentului de Organizare și Funcționare de la Muzeul de Artă Constanța.
După cum se arată în document, Consiliul Județean Constanța hotărăște:
- se aprobă Organigrama, Statul de funcții și Regulamentul de Organizare și Funcționare de la Muzeul de Artă Constanța, conform Anexei nr.1, Anexei nr.2 și Anexei nr.3 care fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
- Secretarul General al Județului, prin grija Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică, comunica prezenta hotărâre Prefectului Județul Constanța, Muzeului de Artă Constanța, prin directorul /managerul instituției, în vederea ducerii la îndeplinire, precum și Biroului Informatică pentru publicare și informare în Monitorul Oficial Local.
Prezenta hotărâre a fost adoptată cu un număr de 37 voturi pentru, - voturi împotriva și - abțineri.
Muzeul de Artă Constanța este organizat și funcționează ca instituție publică de cultură de importanță județeană, cu personalitate juridică, cu gestiune și patrimoniu distincte, sub autoritatea Consiliului Județean Constanța.
Muzeul a fost înființat prin hotărârea Consiliului Județean Constanța nr. 50/ 25.03.2005 și este acreditat potrivit prevederilor Legii nr. 311/2003 a muzeelor și colecțiilor publice , republicată prin Ordinul Ministrului Culturii nr. 3148/2020.
Muzeul de Artă Constanța are o structură organizatorică compusă din Consiliul de Administrație, Director/Manager și Consiliu Științific.
Muzeul de Artă Constanța are 26 de posturi în organigramă și este organizat în două structuri:
- Secția patrimoniu, evidență, expoziții, arhivă documentară, conservare, muzeu în teritoriu
- Compartiment financiar contabil, resurse umane, secretariat, administrativ și întreținere.
Ștatul de plată al Muzeului de Artă Constanța consemnează 26 de angajați ,respectiv managerul, 13 angajați personal de specialitate la Secția patrimoniu, evidență, expoziții, arhivă documentară, conservare, muzeu în teritoriu și 12 angajați personal auxiliar la Compartimentul financiar contabil contabil , resurse umane , secretariat, administrativ și întreținere.
Secția patrimoniu, evidență, expoziții, arhivă documentară, conservare, muzeu în teritoriu, care se ocupă propriu zis de zona culturală a muzeului este condusă de un șef de secție, patru conservatori, doi muzeografi, un educator muzeal, un arhivist, un trezorier și trei supraveghetori.
Compartimentul financiar contabil, resurse umane, secretariat, administrativ și întreținere are doi economiști, un trezorier, patru gestionari custode, trei referenți de specialitate, un administrator și un muncitor calificat.
Componența Consiliului de Administrație
Componența Consiliului de Administrație este:
- Președinte – directorul/managerul – Lelia Rus-Pîrvan
- Membri - Ioana Predescu - șef secție, Daniela Dumitrache - contabil - șef, Stelian Caprinciu - reprezentant al Consiliului Județean Constanța
- Secretar - Nicoleta Sandu - referent de specialitate
Componența Consiliului Științific
Consiliul Științific este un organ de specialitate alcătuit din specialiști de profil, cu rol consultativ în domeniul cercetării științifice, organizării sau structurării serviciilor, colecțiilor muzeale și activităților culturale și are un număr de minim trei și maxim cinci persoane. Consiliul științific este compus din președinte care asigură coordonarea, membrii și secretar. Membrii Consiliului Științific sunt numiți de managerul/directorul instituției pe o perioadă de 4 ani din rândul specialiștilor instituției. Activitatea de secretariat este asigurată de un secretar numit de director/manager, care se subordonează președintelui. Consiliul Științific se întrunește semestrial, sau ori de câte ori este nevoie, în sesiuni extraordinare.
Consiliul Științific are următoarea componență:
- Președinte - Lelia Rus - Pîrvan - director
- Membri - Ioana Predescu - șef secție MAC, Mădălina Mirea - consilier pe probleme de cultură CJC
Comisii de specialitate permanente sau temporare
Înființarea, organizarea, funcționarea, componența și atribuțiile comisiilor se stabilesc prin decizia manager/director.
Comisii de specialitate sunt Comisia de monitorizare, coordonare și îndrumare metodologică a sistemului de control managerial, Comisiile de inventariere care au ca obiect de activitate efectuarea inventarelor întregului patrimoniu al muzeului, în condițiile și la termenele prevăzute de reglementările în vigoare, Comisia pentru evaluarea și achiziționarea de bunuri culturale, Comisia de casare, Comisia de recepție și încadrare în tarife, care evaluază calitatea lucrărilor efectuate de către colaboratorii externi și negociază tarifele, Comisia pentru recepționarea lucrărilor de reparații capitale, care urmărește dacă lucrările realizate corespund exigențelor și dacă sunt în concordanță cu documentația tehnică și economică avizată și aprobată, Comisia pentru situații de urgență, Comisia pentru protecția muncii, Comitetul de Securitate în muncă.
Patrimoniul Muzeului de Artă Constanța
Muzeul de Artă Constanța are în administrare imobilele, cu terenurile aferente, aflate în proprietatea Consiliului Județean Constanța:
- Muzeul de Sculptură Ion Jalea – str. Arhiepiscopiei 26
- Muzeul de Artă Dumitru și Sevasta Vintilă situate în comuna Topalu.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, în ședință pentru dezbaterea unui amplu set de proiecte (FOTO +VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii