Ședință CJC Aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza PT +DE, aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa”, în atenția consilierilor (DOCUMENTE)
Ședință CJC: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici, faza PT +DE, aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca
15 Apr, 2025 13:33
ZIUA de Constanta
212
Marime text



În ședința Consiliului Județean Constanța care va avea loc mâine, 16 aprilie 2025, aleșii județeni vor vota mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, printre care și proiectul hotărâre nr.105/09.04.2025 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza PT+DE aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa”.
Ședința se va desfășura în format fizic, în sala Remus Opreanu, iar inițiatorul proiectului este Președintele Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi.
Astfel, inițiatorul proiectului propune:
Art 1. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza PT +DE aferenți proiectului „Reabilitare Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa”, coform Anexei nr 1. La prezentul act administrativ.
Art 2. Direcția Genrală de Proiecte și Direcția Generală Economico-Financiară vor duce la îndeplinire, după adoptare, prezentul act administrative.
Art 3. Prezentul proiect de hotărâre ce urmează a fi înscris pe ordinea de zi a ședinței ordinare din luna aprilie 2025 se transmite de Secretarul General al Județului următoarele comisii: Juridică, Administrație și Ordine Publică, Investiții, Patrimoniu, Infrastructură, Urbanism și Protecția Mediului, Educație, Sport, Tineret, Cultură și Turism, în vederea examinării, formulării de amendamente în scris, după caz, precum și întocmiri avizului cu privier la adoptarea sau, după caz, respingerea proiectului.
Investiția are o valoare totală de 46.009.184,98 Lel (fără TVA), din care, valoare constructii - montaj C+M: 27.337.205,62 Lei (fără TVA).
Pe teren se află două corpuri de clădire C I, Biblioteca Judeteană I.N. Roman Constanța cu regim de inăltime S+Ds+P+2E şi C2, ce cuprinde ateliere dispuse pe parter. Intervenția propusă vizează lucrări de eficientă energetică şi consolidare la corpul Cl.
Durată de realizare este 24 luni.
Proiectul este finanțat prin fonduri nerambursabile și vizează îmbunătățirea performanţei energetice a Bibliotecii Judetene Ioan N. Roman Constanţa, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie, îmbunătăţirea pentru toţi utilizatorii prin îmunătătirea confortului termic, a condiţiilor de igienă, a sigurantei şi calitătii aerului, toate acestea fiind în acord cu principiile strategice stabilite la nivelul UE în domeniul eficientei energetice.
Prin proiect se propun lucrări de reabilitare energetică a clădirii, refacere a finisajelor şi recompartimentări interioare prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, refacere finisaje exterioare şi interioare deteriorate, lucrări de recompartimentare interioră, punerea în funcţiune a liflului de persoane, lucrări de izolare termică a faţadei, montarea de panouri fotovoltaice pe terasa clădirii, montarea de echipamente de ventilaţie pe terasa clădirii, refacerea hidroizolaţiilor perimetrale la nivelul subsolului şi demisolului, refacerea hidroizolaţiilor la nivelul teraselor, refacerea acestora se va realiza numai după decopertarea în totalitate a straturilor existente, astfel încât să se evite supraincărcarea planşeului, desfacerea tuturor elementelor de faţadă care prezintă risc de desprindere şi refacerea acestora.
Documentaţia tehnico-economică a obţinut Autorizaţia de Construire şi a fost aprobată de către Comisia Tehnico-Economică din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
Prezentul proiect de hotărâre reprezintă un act administrativ cu caracter individual context în care sunt incidente dispoziţiile art. 5 alin. (1) şi (2) din Anexa la H.G. nr. 831/2022 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizională în administratia publică, actele administrative cu caracter individual nu fac obiectul procedurii de asigurare a transparenţei decizionale iar autoritatea sau instituţia publică competentă nu are obligaţia realizării etapelor procedurii de transparenţă decizională.
Proiectantul lucrărilor este SC Studio Art Construct SRL.
Studio Art Construct SRL
Asociat unic şi administrator al societăţii este Cătălin-Florin Ghiţă.
Obiectul principal al firmei sunt activităţile de arhitectură.
Studio Art Construct a raportat în 2023 o cifră de afaceri de 4.660.363 lei, în scădere cu -35% față de anul anterior, un profit de 255.476 lei, are un număr mediu de 15 salariaţi.
Compania a avut anul trecut și datorii de 5.194.022 lei.
Asociatul unic mai figurează asociat/administrator și în Limelight Communication SRL cu sediul în Ilfov unde deține 90% din capital , alături de Militaru George,care se ocupă cu activități de publicitate, alături de care a fondat și Studio Art Construct în 2007 dar și în SAC Premium Roads SRL și Premium House SRL.
Compania figurează în Sistemul de achiziții publice cu 45 de contracte.
O parte dintre acestea au fost atribuite de Academia Română, Asociația Municipală pentru Consolidarea clădirilor cu risc seismic dar și cu Primăria Craiova.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Proiectul integral poate fi citit în secțiunea „Documente” a materialului.
RECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Ședință CJ ConstanțaAprobarea contului de execuție al bugetului Județului Constanța, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii