Ședință CJC Cheltuieli de peste 6,5 milioane de lei pentru restaurarea Cetății Carsium (DOCUMENT)
Ședință CJC: Cheltuieli de peste 6,5 milioane de lei pentru restaurarea Cetății Carsium (DOCUMENT)
29 Jul, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1043
Marime text
- Miercuri, 31 iulie 2024, de la ora 10:00, Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară, ce se va ține în format fizic, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ
- Consilierii au mai multe proiecte de votat pe masă. Printre ele se numără și Proiect de Hotărâre nr. 162/24.07.2024, ce privește aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium”
- Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, este inițiatorul proiectului propus spre aprobare, în vederea finanțării etapei a II-a a acestuia în cadrul Programului Regional 2021 – 2027, Obiectiv specific 5.1. Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane
Miercuri, 31 iulie 2024, de la ora 10:00, Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară, ce se va ține în format fizic, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ.
Consilierii au mai multe proiecte de votat pe masă. Printre ele se numără și Proiect de Hotărâre nr. 162/24.07.2024, ce privește aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de proiectul „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium”.
Valoarea proiectului este aferentă etapei a II-a din Programul Regional 2021 - 2027
Mihai Lupu, președintele în funcție al Consiliului Județean Constanța, este inițiatorul proiectului propus spre aprobare, în vederea finanțării etapei a II-a a acestuia în cadrul Programului Regional 2021 – 2027, Obiectiv specific 5.1. Promovarea dezvoltării integrate și incluzive în domeniul social, economic și al mediului, precum și a culturii, a patrimoniului natural, a turismului sustenabil și a securității în zonele urbane.
Valoarea totală este de 6.535.619,50 de lei (inclusiv TVA).
UAT Județul Constanța prin Consiliul Județean Constanța cofinanțează proiectul în proporție de 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 127.905,43 de lei.
Pe lângă aprobarea proiectului și a cheltuielilor legate de acesta, Mihai Lupu propune spre aprobare sumele ce reprezintă cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării lucrărilor de restaurare, conservare, amenajare și valorificare cultural – turistică a cetății Carsium. Aceste cheltuieli conexe vor fi asigurate din bugetul UAT Județul Constanța – Consiliul Județean Constanța.
Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat în urmă cu șase ani
După cum se arată în referatul de aprobare, UAT Județul Constanța a semnat, la data de 09.07.2018, contractul de finanțare nr. 2658, aferent proiectului „Restaurarea, conservarea, amenajarea și valorificarea cultural – turistică a Cetății Carsium”.
Prin implementarea acestui proiect se urmărește ca județul Constanța, parte componentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, să gestioneze în mod eficient resursele patrimoniului cultural local, să valorifice potențialul acestuia pentru o dezvoltare sustenabilă care să permită creșterea competitivității economice și îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților și regionale.
Având în vedere importanța obiectivului de investiție, coroborată cu prevederile legislative recente prin care s-a dorit asigurarea că proiectele/operațiunile vor fi finalizate, oferind posibilitatea găsirii unor soluții reale de continuare a proiectului, prin HCJC nr. 242/29.11.2023 a fost aprobată implementarea etapei a II-a, în cadrul noului Program Regional 2021 – 2027, în scopul finalizării integrale, precum și susținerea cheltuielilor necesare în acest sens – co-finanțare, cheltuieli neeligibile.
Valoarea totală a proiectului aferentă etapei a II-a este în cuantum de 6.535.619,50 de lei inclusiv TVA.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Monumentele istorice, naturale și religioase dintre Hârșova și Krușari, readuse în atenția publică (galerie foto)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii