Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:14 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CL Constanța Aprobarea tipului de suport alimentar ce poate fi distribuit în Programul „Masă sănătoasă″ (DOCUMENT)

ro

25 Aug, 2024 20:11 161 Marime text

Consiliul Local Constanța






 
  • Consiliul local al municipiului Constanţa  este convocat în şedinţă ordinară, joi , 29.08.2024, ora 12.00.
 
Pe masa consilierilor locali se află și proiectul de hotărâre nr. 361/2024 privind aprobarea categoriei de suport alimentar destinat preșcolarilor și elevilor din unităţilor de ȋnvăţamânt preuniversitar de stat din municipiul Constanţa, ­ȋn cadrul Programului naţional ″Masă sănătoasă″ pentru anul 2024.
 
În baza Ordinului comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 3840/2024 privind aprobarea Listei unităţilor de invăţământ preuniversitar incluse în Programul naţional "Masă sănătoasă" (PNMS) în anul 2024 la nivelul municipiului Constanţa au fost cuprinse în PNMS următoarele instituţii de invăţământ care beneficiază de prevederile Hotărârii de Guvern nr. 24/2024 privind instituirea Programului naţional "Masă sănătoasă", şi anume: Liceul Tehnologic "Gheorghe Duca", Liceul Teoretic "Decebal", Şcoala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu", Şcoala Gimnazială nr. 16 "Marin Ionescu Dobrogianu".
 
Conform prevederilor art.5 alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 24/2024 în vederea aplicării Programului naţional "Masă sănătoasă" unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de invăţământ preuniversitar de stat incluse în PNMS, le vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarefor şi municipiului Bucureşti, in funcţie de numărul de beneficiari şi de limita valorii zilnice, aprobate potrivit Hotărârii menţionate mai sus, la propunerea Ministerului Educaţiel; Prin Hotărârea de Guvern nr. 24/2024 privind instituirea Programului naţional "Masă sănătoasă" au fost stabilite condiţiile şi modalitatea de implementare a PNMS, competenţele factorilor şi a autorităţilor implicat.
 
În acest sens, Consiliului local al municipiului Constanta îi revine, printre altele, aprobarea tipului de suport alimentar ce poate fi distribuit in condiţiile legii, preşcolarilor şi elevilor din unităţile de invăţământ preuniversitar de stat, şi anume: masă caldă-preparată în regim propriu, masă caldă - în regim catering şi pachet alimentar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



 
Citește și
Modificări în cadrul Regulamentului privind acordarea de facilităţi la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanţa
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii