Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 21 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CL Constanța Consilierii locali dezbat modificarea organigramei Spitalului de Boli Infecțioase pentru a reduce timpii de așteptare (DOCUMENT)

ro

21 Oct, 2024 10:06 217 Marime text

 
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, în data de vineri, 25 octombrie 2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

Printre proiectele de pe ordinea de zi se numără și Proiect de hotărâre nr.462/2024 pentru modificarea H.C.L nr. 108/2024 privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii ale Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, cu modificările ulterioare.

Inițiator al proiectului este primar Vergil Chiţac.

Sunt solicitate avize de la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3, nr. 4 şi nr.5.
 
Proiectul propune suplimentarea personalului medical și tehnic pentru a face față creșterii activității, în special la Camera de gardă și în Laboratorul de Radiologie și Imagistică. Se vor crea noi posturi pentru asistenți medicali, biologi specialiști, tehnicieni de radiologie și electricieni care să gestioneze echipamentele tehnice ale spitalului.

Aceste modificări sunt necesare pentru îmbunătățirea serviciilor și pentru a reduce timpii de așteptare la urgențe. Toate modificările propuse au prevăzute alocări bugetare pentru anul în curs.

Potrivit referatului proiectului, activitatea în cadrul camerei de gardă s-a amplificat în ultima perioadă, iar timpii de așteptare pentru preluarea pacienților sunt destul de mari, ținând cont de faptul că se preiau cu prioritate pacienții din salvări.
 
Chiar daca medicul de gardă finalizează examinarea pacientului, completarea fișelor și înregistrarea pacienților în platformele informatice necesită mult timp, mai ales în cazul internărilor.
 
Toata această activitate s-ar putea desfășura fără întârzieri, dacă fiecare tură ar avea 2 sau 3 asistente, se mai arată în referatul proiectului.
 
Având în vedere cele menționate anterior, este necesară suplimentarea numărului de personal după cum urmează, cu mențiunea că există prevedere bugetară pentru anul în curs: înființarea a patru posturi de asistent medical, PL cu specialitatea medicinaă generală, din cadrul Camerei de gardă (pozițiile 230,231,232 si 233 stat funcții).

Având în vedere referatul înaintat de medicul șef al laboratorului de analize medicale, prin care informează conducerea spitalului asupra promovării examenului de biolog specialist, specialitatea imunochimie-serologie/biolog de către doi biologi ai laboratorului de analize medicale din cadrul unitatii, se impune modificarea statului de funcții al unității prin modificarea încadrării salariaților, conform competențelor dobandite, respectiv de biolog specialist, cu mențiunea că există prevedere bugetara pentru anul în curs, astfel: transformarea a două posturi de biolog, specialitatea biolog din cadrul Laboratorului de analize medicale, un biolog specialist, specialitatea imunochimie-serologie/biolog (pozițiile 281 și 282 stat funcții).
 
Laboratorul de radiologie și imagistica medicală (CT, RMN) din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase este o secție nou înființată, care necesită personal cu experiență, specializat pe probleme de ordin tehnic, respectiv un fizician medical și a unui tehnician de radiologie și imagistică. Fizicianul medical va răspunde de funcționarea corespunzătoare a aparaturii radiologice, pentru a putea fi folosită în parametrii normali, va sesiza orice anomalie in funcționarea echipamentelor și va întocmi documentația pentru avizarea periodică a CNCAN, a buletinelor de verificare tehnică periodică a echipamentelor de r adiologie și radioprotecție.

Tehnicianul de radiologie va prelua din sarcinile asistentei de radiologie, pentru buna funcționare a Laboratorului. Drept urmare, este necesară modificarea organigramei și statului de funcții, cu mențunea că exista prevedere bugetară pentru anul în curs, astfel: înființarea unui post de tehnician de radiologie și imagistică, specialitatea radiologie și imagistică, cu studii superioare, în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală(CT,RMN)- (poziția 314 stat funcții). înființarea unui post de fizician medical, cu specialitatea fizică, în cadrul Laboratorului de radiologie și imagistică medicală.
 
 
 
   
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 Citește și: 

Știri Constanța azi19 persoane internate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța. Detalii de la managerul spitalului (VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii