Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Consntanța Un imobil din zona CET, inițial un cămin de nefamiliști, ar putea fi reabilitat. Consilierii locali dezbat proiectul (DOCUMENT)

ro

28 Sep, 2024 19:40 212 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 410/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza de documentație de avizare a lucrărilor de intervenții aferente obiectivului de investiții „Reabilitarea imobilului situat în Constanța – Aleea Egretei, nr. 13”.

Inițiator al proiectului primar Vergil Chiţac.
 
Au fost solicitate avize la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 și nr. 5.

Clădirea situată pe Aleea Egretei nr. 13 din municipiul Constanța, inițial un cămin de nefamiliști, a fost neglijată în întreținere în ultima perioadă, iar în prezent nu mai îndeplinește standardele necesare pentru a funcționa în condiții corespunzătoare. Aceasta nu respectă cerințele esențiale din Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, în special în ce privește siguranța structurală, securitatea în exploatare, protecția împotriva incendiilor, igiena, sănătatea publică, mediul înconjurător, izolația fonică și termică, precum și eficiența energetică.

Imobilul se află în zona sud-vestică a municipiului Constanța, în cartierul CET, la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu cu strada Cumpenei, pe Aleea Egretei nr. 13, fiind parte din domeniul privat al municipiului, conform hotărârilor locale HCL nr. 598/2008 și HCL nr. 280/2013.

Administrarea acestei clădiri a fost transferată către RAEDPP Constanța prin HCL nr. 212/2019 și este inclusă în Contractul de delegare a gestiunii.

Amintim că, în august 2021, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public şi Privat” Constanţa, achiziționa serviciul de proiectare – Documentație de Avizare a Lucrărilor de Investiții -DALI în programul “Reabilitare Clădire Cămin Nefamiliști, situat pe Aleea Egretei nr.13 -Transformare în bloc de unități locative, imobil aflat în domeniul privat al Primăriei Municipiului Constanța prin RAEDPP Constanța.
 
 
 
 
Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.


  
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 Citește și: 

Căminul de nefamiliști de pe aleea Egretei din municipiul Constanța se transformă în bloc de unități locative
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii