Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședința CLM Constanța Aprobarea regulamentului pentru lucrările tehnico-edilitare, pe agenda consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

25 Sep, 2024 16:37 289 Marime text
foto: pexels Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și proiect de hotărâre și proiect de hotărâre nr. 433/2024 pentru aprobarea Regulamentului privind Normele pentru lucrările tehnico-edilitare din domeniul public și/sau privat al municipiului Constanța. 

Initiator al proiectului primar Vergil Chiţac.
 
 Au fost solicitate avize la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 2, nr. 3 și nr. 5.
 
Având în vedere referatul de aprobare nr. 13602/24.09.2024, prin care primarul Vergil Chiţac propune iniţierea proiectului de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare din domeniul public şi/sau privat al municipiului Constanţa,  modificările şi completările legislative referitoare la Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii au determinat reevaluarea regulamentului aprobat prin HCL 189/2017.
 
Potrivit raportului de specialitate, ținând cont de faptul că: pentru un cadru organizat şi necesitatea clarificării anumitor termeni/noţiuni din cuprinsul regulamentului aprobat, în vederea eliminării oricărei interpretări greşite a acestora, se propune aprobarea Regulamentului privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare din domeniul public şi/sau privat al municipiului Constanţa.
 
Normele tehnice de execuţie a lucrărilor tehnico-edilitare pe domeniul public şi/sau privat al municipiului Constanţa din cadrul regulamentului propus, sunt structurate pe categorii de lucrări, astfel:

• Cap II. Norme privind lucrările planificate (construire reţele tehnico-edilitare, branșamente / racorduri)
A) Lucrări planificate autorizate de Primăria municipiului Constanța
 B) Lucrări pranificate autorizate de SC Confort Urban SRL
• Cap III. Norme privind lucrările de intervenţii în caz de avarii şi supravegherea lucrărilor executate.
 • Cap. IV. Norme privind emiterea avizului de principiu
• Cap. V. Norme privind refacerea domeniului public afectat de lucrări. Prin acest regulament se impune ca societăţile comerciale care vor executa refacerea părţii carosabile rutiere/pietonale după intervenţie/ spargere sa indeplinească cerinţele privind experienţa, dotarea tehnica şi să respecte tehnologiiie de refacere a infrastructurii în funcţie de sistemul rutier. Pentru semnalizarea zonei de lucru este prezentat un model de gard de protecție şi împrejmuire, ce asigură securitatea în zona de intervenţie cât şi a participanţilor la trafic, se mai aratî în conținutul raportului.



Date despre regulament 

Regulamentul descrie modalitatea de gestionare şi de comunicare a datelor referitoare la intervenţiile în domeniul public şi/sau privat al municipiului Constanţa, întreţinere/supraveghere/reparaţii/avarii la reţelele tehnico-edilitare, lucrări planificate constând în construirea reţelelor tehnico-edilitare, branşamente/racorduri şi lucrări de intervenții în domeniul public aflat în garanție de bună execuție după lucrări de reabilitare/ modernizare/reparații, de către proprietari, cei avizați să le administreze și de cei care le utilizează.

 
De asemenea, regulamentul propus spre aprobare, prevede și modalitatea de aplicare a amenzilor de către Direcția Generală Poliţia Locală Constanţa, conform HCL privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanţa.
 
 
Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.


  
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 Citește și: 


Un nou Regulament care vizează municipiul Constanța a fost lansat în dezbatere publică (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii