Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:12 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Consilierii locali dezbat un proiect de trecere a unor bunuri mobile din domeniul public în domeniul privat (DOCUMENT)

ro

27 Jul, 2024 14:20 242 Marime text
Consiliul Local al Municipiului Constanța, foto: ZIUA de ConstanțaConsiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, miercuri, 31.07.2024, ora 14.30.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și Proiect de Hotărare privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța, în vederea scoaterii din funcțiune, casării și valorificării a unor bunuri mobile care aparțin municipiului Constanța.

 Inițiator este primarul Vergil Chiţac.

Au fost necesare avize de la Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5.


Potrivit referatului de aprobare, prin adresa Termocentrale Constanţa SRL nr.9087/25.06.2024, înregistrată la Primăria municipiului Constanţa, se comunică faptul că se vor începe lucrări pentru demararea proiectului "Reabilitarea reţelelor termice secundare şi contorizare la nivel de scară-Etapa IV, iar unele reţele termice secundare ce vor intra în modernizare se vor scoate din funcţiune şi casa; Bunurile mobile ce vor trece din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa sunt identificate la Secţiunea II-Bunuri mobile din H.C.L.nr.451/2017 privind aprobarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Constanţa;

Prin H.C.L. nr.49/2021 s-a aprobat Contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică a municipiului Constanţa şi a anexelor aferente prin atribuire direct către Termoficare Constanţa SRL.
 
În acest sens, în vederea scoaterii din funcţiune şi demolării este necesară trecerea bunurilor mobile menţionate mai sus, cuprinse în anexa 1 la notă, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanţa.


 
Tinând cont de: - prevederile art.361 alin.(2) şi alin.(3) din OUG nr.57/2019, cu modificările şi completările ulterioare: "(2) Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul privat al acesteia se face prin hotărâre a consiliului judeţean, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti ori a consiliului local al comunei, al oraşului sau al municipiului, după caz, dacă prin lege nu se dispune altfel". - prevederile art.2 din Ordonanţa nr.112/2000 pentru reglementarea procesului de scoatere din funcţiune, casare şi valorificare a activelor corporale care alcătuiesc domeniul public al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale: "Pentru scoaterea din funcţiune, în vederea valorificării şi, după caz, casării, activele corporale prevăzute la art. 1 vor fi trecute în domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, potrivit reglementărilor privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia."
 
 
Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 


Citește și:

Ședința CLM ConstanțaRectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al societăţii Termocentrale Constanţa SRL pe anul 2024, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii