Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Consilierii locali vor să adopte o Strategie de tineret a municipiului Constanţa pentru perioada 2024 - 2028 (DOCUMENT)

ro

26 Aug, 2024 14:57 182 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: PexelsConsiliul local al municipiului Constanţa  este convocat în şedinţă ordinară, la data de 29.08.2024, ora 12.00.  Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și un proiect de hotărâre nr.360/2024 privind aprobarea Strategiei de tineret a municipiului Constanţa pentru perioada 2024 - 2028;  iniţiator: primar Vergil Chiţac.
 
În prezent, sectorul dedicate tinerilor din Constanța nu beneficiază de un document strategic pe termen mediu și lung care să fie asumat la nivelul UAT, să poată constitui o bază solidă pentru sistemul de acțiune al sectorului de tineret la nivel municipal, capabil să ofere tinerilor din municipiu oportunități de a se dezvolta atât personal, cât și profesional, pentru a putea ajuta la dezvoltarea municipiului pe viitor.
 
Așa cum este menționat în legislație, sunt considerați tineri persoanele cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani, pe care autoritatea locală își dorește să îi ajute să aibă parte de o dezvoltare armonioasă și fructuoasă încă din timpul studiilor care să îi ajute pe viitor.
 
Principalele direcții ale strategiei de tineret pentru perioada 2024-2028 se referă la identificarea nevoilor și provocărilor specifice cu care se confruntă tinerii din municipiu, dezvoltarea de parteneriate cu organizații non-profit, crearea de noi oportunități pentru tineri, oferirea unor programe de formare și sprijin dedicate tinerilor.
 
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite și infromații de pe termene.ro.

Citește și:

Capitalul social al JT Grup OIL SA a fost majorat cu peste 3,6 milioane de lei. Acţiunile emise vor fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii