Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:18 28 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Proiectul despre extinderea unui sistem de irigații în parcul din Poarta 6 se discută în ședință (DOCUMENT)

ro

28 Sep, 2024 20:40 196 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14.00.

Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință. 

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 412/2024 privind aprobarea documentației tehnico-economice faza Studiu de fezabilitate (S.F) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare și extindere sistem de irigații în municipiul Constanța – Parc Poarta 6”.

Initiator al proiectului primar Vergil Chiţac.
 
 Au fost solicitate avize la Comisiile de specialitate nr. 1, nr. 3.
 
Proiectul „Reabilitarea și extinderea sistemului de irigații în Parcul Poarta 6, din municipiul Constanța” are ca scop asigurarea apei necesare pentru întreținerea spațiilor verzi din acest parc. Se va implementa un sistem automatizat de irigații, care va contribui la dezvoltarea spațiilor verzi și la protejarea mediului.  

Primăria Constanța a început derularea acestui proiect, iar prima etapă este elaborarea unui studiu de fezabilitate. Acest studiu a fost realizat conform contractului de servicii din 28 octombrie 2022 și a primit aprobarea Comisiei Tehnico-Economice din cadrul Primăriei la data de 11 septembrie 2024.

Conform studiului, costul total al investiției este estimat la 1.602.012,75 lei fără TVA (1.904.880,85 lei cu TVA), iar costul lucrărilor de construcție și montaj este de 724.549,12 lei fără TVA (862.213,45 lei cu TVA).

Potrivit Primăriei Constanța, Parcul din Poarta 6 va intra într-un proces complex de reabilitare și modernizare. Terenul cu suprafața de 27 937 mp va fi reconfigurat. Se va amenaja un teren de fotbal, de aproape 1500 mp, cu gazon artificial, un teren multisport , pentru fotbal, tenis, volei, handbal, de aproape 700 mp și un teren de baschet, de peste 300 de mp. Totodată, în parc se vor amenaja piste de pumptrack, care vor oferi pasionaților de sporturi pe roți opțiuni moderne de mișcare, dar și mese de tenis de masă.

„De asemenea, posesorii de animale vor avea la dispoziție un loc de joacă pentru câini, de 200 mp, dotat cu gazon natural, numai bun pentru plimbarea prietenilor necuvântători.

Nici relaxarea nu este negijată, de aceea se vor amenaja zone de recreere și grătar și spații pentru picnic. Iluminatul va fi modernizat, se vor monta 100 de stâlpi din aluminiu cu înălțimea de 4 m, echipați cu lămpi cu sursa LED, dar și mobilier urban nou în tot parcul.

Spațiile verzi vor fi și ele îmbogățite și înfrumusețate prin plantarea de arbori și plante decorative.

Realizarea acestei investiții, a unui parc modern și bine întreținut, are numeroase beneficii: promovarea unui stil de viață activ și sănătos, descoperirea și dezvoltarea talentelor sportive, îmbunătățirea calității vieții, crearea unui centru de socializare sau creșterea gradului de coeziune socială prin defășurarea de activități sportive, de relaxare și petrecere a timpului liber“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.
 

Un proiect al obiectivului de reamenajare a parcului din Poarta 6, în atenția consilierilor locali, în atenția consilierilor și la ședința din luna mai 2024

 
A fost vorba despre Proiect de hotărâre nr. 244/24.05.2024, inițiat de Vergil Chițac și care privește aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul de investiții „Reamenajare spațiu public din zona Parc Poarta 6 (Faleză Sud)”.

Valoarea totală estimativă a investiției este în cuantum de 7.468.153,07 lei fără TVA, respectiv 8.845.753,74 de lei cu TVA, din care C+M: 3.353.865,92 de lei fără TVA, respectiv  3.991.100,44 de lei cu TVA. 
 
 
 Mai multe detalii, aici

ConstanțaUn proiect al obiectivului de reamenajare a parcului din Poarta 6 este în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)
 

 
 
 
 Proiectul în integralitate poate fi studiat în secțiunea Document a materialului.
  

 
 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




 Citește și: 

Știri ConstanțaUndă verde de la APM petru amenajare sistem de irigații în parcul din Poarta 6

 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii