Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:21 20 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință CLM Constanța Vânzarea prin licitaţie publică a unui teren de 59 mp situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, Complex Perla, pe masa consilierilor locali (DOCUMENT)

ro

20 Oct, 2024 21:54 119 Marime text
Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, în data de vineri, 25 octombrie 2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.

Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte printre care și Proiect de hotărâre nr. 461/2024 privind aprobarea vânzării prin licitație publică, a caietului de sarcini, a fișei de date a procedurii, precum și a raportului de evaluare ce stabilește prețul minim de pornire a vânzării terenului în suprafață de 59 mp situat în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia, Complex Perla, Magazin nr.104, identificat cu număr cadastral 247362, proprietatea privată a municipiului Constanța, aferent construcției C1, cu respectarea dreptului de preempțiune al domnilor Ciobanu Vasile și Ciobanu Katy.

Iniţiator este primarul Vergil Chiţac.

Au fost solicitate avize de la Comisiile de specialitate nr. 1 şi nr. 5.

Potrivit proiectului se aprobă vânzarea prin licitaţie publică a terenului în suprafaţă de 59 mp situat în municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia, Complex Perla, Magazin nr.104 identificat cu număr cadastral 247362, proprietatea privată a municipiului Constanţa, aferent construcţiei Cl, cu respectarea dreptului de preempţiune al lui Ciobanu Vasile şi Ciobanu Katy pentru reglementarea urbanistică prevăzută în certificatul de urbanism nr.2366/27.09.2024.

Consiliul local al municipiului Constanţa îşi însuşeşte raportul de evaluare nr.2409072/07.10.2024 întocmit de societatea Androniu Consulting S.R.L, înregistrat la Primăria municipiului Constanţa sub nr.194532/10.10.2024 ce stabileşte preţul minim de pornire a licitaţiei publice pentru bunul imobil teren identificat la art.1 din prezenta hotărâre, în sumă de 48.375,87 euro fără TVA.

Titularii dreptului de preempţiune, Ciobanu Vasile şi Ciobanu Katy, vor fi notificaţi în termen de 15 zile cu privire la prezenta hotărâre şi îşi vor exprima opţiunea fermă de cumpărare în termen de 15 zile de la primirea notificării.

Achitarea preţului stabilit prin raportul de evaluare precizat la art.2 din prezenta hotărâre, in sumă de 48.375,87 euro la care se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare şi a celorlalte cheltuieli ocazionate de procedura de vănzare, se va face integral, in maxim 30 de zile de la data primirii notificării.

Procedura de vânzare prin licitaţie publică va continua în situaţia în care preemptorii nu şi-au exercitat dreptul de preempţiune privind cumpărarea imobilului teren identificat la art.1 din prezenta hotărâre în termenul legal sau şi-a exprimat opţiunea de cumpărare dar nu au făcut dovada achitării preţului de vânzare.

De asemenea se aprobă documentaţia de atribuire prin licitaţie publică a terenului. Achitarea preţului de vânzare, precum şi a celorlalte cheltuieli ocazionate de procedura de vânzare, se va face integral, în conformitate cu prevederile HCL nr.293/2021, inclusiv TVA datorat, conform prevederilor Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, înainte de semnarea actului juridic în formă autentică.

Proiectul în integralitate poate fi consultat în secțiunea Document a materialului.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și: 

Ultima ședință de Consiliul local al municipiului Constanţa din acest mandat va avea loc pe 25 octombrie 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii