Stelică Caprinciu, propus reprezentant al Consiliului Județean Costanța în CA al Muzeului de Artă
Stelică Caprinciu, propus reprezentant al Consiliului Județean Costanța în CA al Muzeului de Artă
28 Nov, 2024 14:48
ZIUA de Constanta
193
Marime text
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară vineri, 29.11.2024, ora 10:00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ, ședință ce se va desfășura în format fizic.
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de Hotărâre nr. 246/21.11.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în Consiliul de Administrație al Muzeului de Artă Constanța.
Preşedintele Consiliului Județean Constanța, Florin Mitroi, în baza prerogativelor stabilite de lege și a inițiativei exprimate în referatul de aprobare nr. 35.729/20.11.2024, în calitatea sa de iniţiator propune:
Art.1 Desemnarea domnului Stelică Caprinciu, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa în Consiliul de Administraţie al Muzeului de Artă Constanța.
Art.2 Orice alt act administrativ contrar prezentului îşi încetează aplicabilitatea începând cu data adoptării prezentului act administrativ.
Art.3-Prezentul proiect de hotărâre ce urmează a fi înscris pe ordinea de zi a următoarei şedinţe din luna noiembrie se transmite de Secretarul General al Județului Comisiei de specialitate pentru Educație, Sport, Tineret, Cultură şi Turism şi Comisiei de specialitate Juridică, Administraţie şi Ordine Publică în vederea examinării, formulării de amendamente în scris, după caz, precum şi întocmirii avizului cu privire la adoptarea sau, după caz, respingerea proiectului.
Muzeul de Artă Constanţa este o instituţie publică de cultură, ce funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa.
„În instituțiile publice de cultură subordonate Consiliului Judeţean Constanţa, din fiecare Consiliu de Administraţie, face parte şi un reprezentant al Consiliului Judeţean, conform Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al fiecărei instituţii.
În urma desfăşurării alegerilor locale din luna iunie 2024 din județul Constanța, componența Consiliului Județean Constanţa s-a modificat, astfel încât este necesară desemnarea unor noi reprezentanți ai autorității judeţene în Consiliile de Administraţie ale instituțiilor publice de cultură subordonate acestuia, care să reflecte noua politică administrativă.
Potrivit art. 27 alin (1) şi alin. (2) din Legea nr. 311/2003 privind muzeele şi colecțiile public, republicată, cu modificările şi completăriile ulterioare, în cadrul muzeelor şi al colecțiilor publice de drept public sunt organizate şi funcţionează consilii de administraţie, ca organe deliberative de conducere";,,componenţa, atribuţiile, organizarea şi funcţionarea consiliului de administrație se stabilesc prin regulament de organizare şi funcţionare, aprobat de autoritatea în subordinea căreia se află muzeele şi colecţiile publice de drept public, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare".
Conform art. 20 din Regulamentul de Organizare şi Funcționare al Muzeului de Artă Constanţa, aprobat prin HCJC nr. 295/15.12.2023,,,Consiliul de Administrație este organ colectiv de conducere cu caracter deliberativ, alcătuit din 5-7 membri după cum urmează: preşedinte: directorul/manager; membri: şefii de secție, reprezentant al Consiliul Județean Constanța, secretar".
Astfel se propune desemnarea unui reprezentant al Consiliul Judeţean Constanţa, în cadrul Consiliului de Administraţie al Muzeului de Artă Constanța, în persoana domnului Stelică Caprinciu.
Faţă de cele prezentate mai sus, supun spre dezbatere şi aprobare prezentul proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanţa în Consiliul de Administraţie al Muzeului de Artă Constanţa”, se arată în referatul de aprobare.
În secțiunea „Documente” poate fi citit în integralitate Proiectul de Hotărâre nr. 246/21.11.2024.
Ce avere are consilierul județean din partea PNL Stelică Caprinciu
În ultima declarație de avere, depusă pe 19.11.2024, a menționat că deţine un teren intravilan (477 m2, în Constanța, dobândit prin contract de vânzare cumpărare) și unul agricol (5.000 m2, în localitatea Remus Opreanu, județul Constanța).
Conform datelor înscrise în document, acesta are și o casă de locuit (285 m2, în Constanța, dobândită prin construcție) și un apartament (30 m2 în București, dobândit prin contract de vânzare cumpărare).
Caprinciu a înscris în declarația de avere și trei mașini: Volkswagen Tiguan, BMW 320, Peugeot 208. Toate cele trei autoturisme au fost dobândite prin contracte de vânzare cumpărare.
La categoria „Active financiare”, acesta a declarat trei depozite deschise la Raiffeisen Bank, cu un sold total de 103.188 lei.
Tototdată, a declarat și două credite contractate la aceeași bancă, în anul 2008, de 10.461 lei și 35.507 lei, cu scadența în anul 2047, respectiv în anul 2046.
La categoria „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, a menţionat venituri, astfel: 20.868 lei din pensii, 25.200 lei de la Vialis Engineering SRL, de la SC Etermed SA, 4.212 lei, sumă încasată în calitate de cenzor, 14.175 lei din indemnizația de consilier județean și 1.345 lei de pe urma mandatului de administrator al Spitalului Județean Constanța.
Soția acestuia a încasat salarii de 92.648 lei de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați.
Din venituri din activități independente a declarat suma de 15.406 (PFA) în servicii de contabilitate, 174 lei de la jocuri de noroc și 726lei, sumă ce aparține soției din arendă și din alte tipuri de activități.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe Termene.ro.
Citește și:
Ședință CJC Consilieri județeni, propuși în CA, în cadrul Teatrului de Stat și al Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare” (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii