Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un reprezentat al CJC va face parte din Comisia pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar „Maria Montessori” Constanța, pentru anul școlar 2024 – 2025 (DOCUMENT)

ro

15 Oct, 2024 11:14 189 Marime text
Sursa foto - ZIUA de Constanta
  • Proiectul de hotărâre nr.184/20.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, pentru anul școlar 2024 – 2025 se află pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța.
  • Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
  • Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori" Constanța este o unitate de învățământ special, cu personalitate juridică, ce functionează în subordinea Consiliului Județean Constanța.​
  
Pe 17 octombrie 2024, are loc ultima ședință de Consiliul Județean Constanța din actualul mandat, iar pe ordinea de zi se află mai multe proiecte. Ședința se va ține în format fizic, conform convocatorului.

Printre proiecte se numără și Proiectul de hotărâre nr.184/20.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, pentru anul școlar 2024 - 2025. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

Conform prevederilor art. 173 alin. 1 lit. d coroborate cu cele ale alit 5 din Ordonanța de Urgență a Guvemului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completărik ulterioare, consiliul județean îndeplinește atributii privind gestionarea serviciilor publice de interes județean, sens în care asigură, potrivit competentelor sale și în condițiile legii, cadrul necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes județean.

Prin prezentul project de hotărâre se propune desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității la Centrul Școlar  pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori" Constanța, pentru anul școlar 2024-2025.

Conform prevederilor art. 153 din Ordinul nr. 4183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, „(1) În conformitate cu prevederile legale, la nivelul flecarei unități de învățământ se înființează comisia pentru evaluarea și asigurarea calității  (CEAC).

 (2) Pe baza legislației în vigoare, unitatea de învățământ  elaborează și adoptă propria strategie, propriul regulament de funcționare a comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității.

(3) Conducerea unității de învățământ este direct responsabilă de calitatea educației furnizate.

Potrivit art. 234 alin. 5 din Legea nr. 198/2023 a Învățământului preuniversitar, componența Comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității educației în unitățile din învățământul  preuniversitar cuprinde:

a) 1-3 reprezentați ai corpului profesoral, aleși prin vot secret de consiliul profesoral;
b) un reprezentant al sindicatului reprezentativ, desemnat de acesta;
c) un reprezentant al părinților, în cazul învățământului preșcolar, primar, gimnazial sau liceal;
d) un reprezentant al elevilor, în cazul învățământului liceal și postliceal;
e) un reprezentant al consiliului local;
f) un reprezentant al minorităților  naționale, după caz, provenind din corpul profesoral, reprezentații părinților sau ai elevilor.

Dispozițiile legale indicate reprezinta cadrul legal pentru promovarea proiectului de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educatiei la Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori" Constanța, pentru anul școlar 2024-2025 și acesta poate fi supus dezbaterii plenului Con siliului Județean Constanța.

În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. nr.184/20.09.2024 privind desemnarea reprezentantului Consiliului Județean Constanța în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, pentru anul școlar 2024 - 2025. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
 
Un reprezentant al CJC va fi desemnat în cadrul Comisiei pentru Evaluarea și Asigurarea Calității Educației la Centrul Școlar „Delfinul" Constanța (DOCUMENT)

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii