Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac cere încadrarea polițiștilor locali din Constanța în condiții speciale de muncă! Potrivit proiectului, polițiștii locali ar ieși mai devreme la pensie (DOCUMENT)

ro

25 Sep, 2024 12:30 655 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Poliția Locală Constanța

Consiliul local al municipiului Constanţa este convocat în şedinţă ordinară, luni, 30.09.2024, ora 14:00.
 
Pe lista ordinii de zi se află și proiectul de hotărâre nr. 2024, nr. 387/19.09.2024, privind încadrarea activității polițiștilor locali din cadrul Direcției generale Poliția Locală din aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanța, în condiții special de muncă.
 
Inițiatorul proiectului este primarul Vergil Chițac.
 
Avize Comisiile de specialitate nr. 1 și nr. 5
 
Astfel, potrivit hotărârii:
 
Art. 1 (1) se precizează încadrarea polițiștilor locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală din aparatul de specialitate al primarului municipiului Constanța în condiții special de muncă. În cel de-al doilea punct al Art. 1 se specifică faptul că polițiștii locali menționați la art.1, alin. (1), încadrați în condiții special de muncă beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare conform art. 48 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 360/2023 privind sistemul unitar de pensii publice.
 
Art. 2 Cotele de contribuții de asigurări sociale datorate în cazul condițiilor special de muncă se achită din bugetul local, conform prevederilor legale.
 
Art. 3 Prevederile prezentei hotărâri se aplică începând cu data de 01.01.2025.
Art. 4 Compartimentul secretariat, relații consiliul local, administrația publică și fond funciar va comunica prezenta hotărâre Direcției Generale Poliția Locală, Direcției Financiare în vederea deducerii la îndeplinire și Instituției Prefectului – județul Constanța, spre știință.
 
În secțiunea Documente poate fi parcurs în integralitate acest proiect.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Constanța Devizul general actualizat pentru obiectivul „Sala de sport polivalentă“, supus spre aprobare plenului Consiliului Local (DOCUMENT)

 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii