Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție de peste 269 milioane lei Cinci licitații care vizează rețeaua de alimentare cu apă din județul Tulcea, anulate de SC Aquaserv SA Tulcea (DOCUMENTE)

ro

15 Sep, 2024 10:46 180 Marime text
Sursa foto: Facebook.com - Aquaserv SA
  • Trei din cele cinci licitații au fost anulate pe data de 10 septembrie din cauza insuficienței fondurilor - decizia 12971/10.09.2024 de anulare procedurilor de licitație.
  • Alte două licitații au fost anulate, pe data de 28 august și 4 septembrie, deoarece la data limita de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți înscriși.
  • Valoarea însumată a contractelor anulate este de 269.030.242 lei.
  • Aquaserv SA Tulcea s-a înființat în 2004 și este regia de apă a județului Tulcea, echivalentul RAJA SA Constanța, activitate în captarea, tratarea și distribuția apei.
 
SC Aquaserv SA Tulcea a anulat cinci licitații pentru atribuirea contractelor, care se referă la alimentarea cu apă și a sistemului de colectare a apelor uzate menajere din Tulcea. Valoarea însumată a celor cinci contracte este de 269.030.242 lei.

Trei din cele cinci licitații au fost anulate pe data de 10 septembrie din cauza insuficienței fondurilor - decizia 12971/10.09.2024 de anulare procedurilor de licitație.

„Nu există contract de finanțare, având în vedere trecerea în totalitate a „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Tulcea” în perioada de finanțare PDD și implicit depunerea unei noi aplicații de finanțare, precum și faptul că devizul general al proiectului și implicit valorile estimate a contractelor de vor fi actualizate în urma compatibilizării documentației cu regulile de finanțare PDD“, a precizat, pe SEAP, SC Aquaserv SA Tulcea.


Alte două licitații au fost anulate, pe data de 28 august și 4 septembrie, deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți înscriși.
 
Cele trei licitații care au fost anulate pe data de 10 septembrie vizau următoarele contracte: „Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de colectare a apelor uzate menajere din Tulcea (zonele sud și vest)“, în valoare estimată de 45.617.693 lei; "Extinderea și reabilitarea Stațiilor de Tratare și Complexelor de înmagazinare-pompare din Tulcea și Mahmudia", în valoare estimată de 29.828.755 lei,  „Extinderea și reabilitarea captărilor, Stațiilor de tratare și complexelor de înmagazinare-pompare din Crișan, Caraorman, Mila 23, Maiuc, Partizani și Gorgova", în valoare estimată de 35.177.439 lei.

Cele două licitații care au fost anulate, pe data de 28 august și 4 septembrie, vizau următoarele contracte: „Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și complexelor de Inmagazinare-pompare din Isaccea și Văcăreni“, în valoare estimată de 22.524.688 lei  22.524.688 lei, „Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și complexelor de înmagazinare-pompare din Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi, CA Rosetti și Sulina (două loturi)", în valoare de 27.339.092 lei.

Activitățile din cadrul contractului “Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și a sistemului de colectare a apelor uzate menajere din Tulcea (zonele sud și vest)", în valoare estimată de 45.617.693 lei, constau în următoarele:

1. Alimentare cu apă. Sunt propuse următoarele lucrari:
- lucrări de înlocuire a rețelei de distribuție existente - pe o strada din Municipiul Tulcea. Înlocuirile totalizează 876 m de conducte cu diametre cuprinse între 110 și 180 mm realizate din PEID, PE100RC, SDR17;
- lucrările de extindere a rețelei de distribuție pe 29 străzi din Municipiul Tulcea. Astfel s-a propus executarea a 9.405 metri (7.509 m reprezentând conducte pozate în trama stradală în săpătură deschisă cu sprijiniri, 1.783 metri reprezentând conducte pozate în trama stradală/trotuare fără săpătura deschisă și 113 m reprezentând o subtraversare de casetă din beton și o subtraversare de sens giratoriu, ambele în zona drumului național DN22) conducte cu diametre cuprinse între 110 și 160 mm realizate din PEID, PE100RC, SDR17;
- instalarea a 2 senzori de presiune în rețeaua de distribuție;
- instalarea a 4 puncte de monitorizare a debitului în rețeaua de distribuție;
- instalarea a 2 vane de reducere a presiunii în rețeaua de distribuție.
2. Canalizare menajeră. Sunt propuse următoarele lucrari:
- lucrări de înlocuire a rețelei de canalizare existente - pe o strada din Municipiul Tulcea. Înlocuirile reprezintă 678 m de conducte cu diametrul de 250 mm realizate din PP corugata, SN10 și construcțiile accesorii aferente;
- lucrări de extindere a rețelei de canalizare – pe 37 străzi din Municipiul Tulcea. Extinderile reprezintă 11.967 m (11.679 m reprezentțnd conducte pozate în trama stradală în săpătură deschisă cu sprijiniri, 277 m reprezentând conducte pozate în trama stradala/trotuare fără săpătură deschisă și 11 metri reprezentând o subtraversare de caseta din beton în zona drumului national DN22) conducte de canalizare cu diametre cuprinse între 200 si 250 mm realizate din PVC SN 8, PP SN10 și Ceramică Vitrificată, și construcțiile accesorii aferente;
- execuția a 12 stații noi de pompare apă uzata și a conductelor de refulare aferente in lungime totala de 6.313 m (5.898 m reprezentand conducte pozate in sapatura deschisa cu sprijiniri, 1.715 metri reprezentând conducte pozate fără săpătură deschisă și 646 m reprezentând subtraversari), cu diametre cuprinse între 50 și 225 mm realizate din PEID, PE100RC.

Contractul "Extinderea și reabilitarea Stațiilor de Tratare și Complexelor de înmagazinare-pompare din Tulcea și Mahmudia", în valoare estimată de 29828755 lei, se referă la extinderea și reabilitarea stațiilor de tratare și a complexelor de înmagazinare-pompare din localitățile Tulcea și Mahmudia, precum și la realizarea unui Dispecerat SCADA Regional:
Municipiul Tulcea:
- Stația de tratare,
- Rezervor nou și stație de pompare apă potabilă în incinta statiei de tratare Tulcea,
- Integrare în SCADA local din cadrul ST Tulcea a punctelor noi de măsură a debitelor/presiunilor din rețeaua de distribuție Tulcea,
- Dispecerat SCADA Regional nou (apă și canal), inclusiv integrare dispecerate locale SCADA din zona de operare a AQUASERV SA Tulcea,
- Reabilitare complex de înmagazinare-pompare situat la cota (+70),
- Reabilitare complex de înmagazinare situat la cota (+110).
Localitatea Mahmudia:
- Stația de tratare,
- Reabilitare stație de tratare,
- Reabilitare rezervoare de înmagazinare apă potabilă - 4 unități,
- Integrare în SCADA puncte de măsură a debitelor/presiunilor din rețeaua de distribuție Mahmudia,

Contractul „Extinderea și reabilitarea captărilor, Statiilor de tratare și complexelor de Inmagazinare-pompare din Crișan, Caraorman, Mila 23, Maiuc, Partizani și Gorgova", în valoare estimată de  35.177.439 lei, se referă la extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și a complexelor de înmagazinare-pompare din localitățile Crișan, Caraorman, Mila 23, Partizani și Gorgova.  

Contractul „Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și complexelor de Inmagazinare-pompare din Isaccea și Văcăreni“, în valoare estimată de  22.524.688 lei se referă la extinderea și reabilitarea captărilor de apă brută, a stațiilor de tratare și a complexelor de inmagazinare-pompare din localitățile Isaccea și Văcareni:

Localitatea Isaccea:
- Captare Mila 55+925,
- Reabilitare clădire stațe de pompare apă brută,
- Sistem de monitorizare CCTV și sistem antiefracție,
- Integrare în SCADA,
- Stația de tratare Isaccea,
- Completare și extindere capacitate stație de tratare,
- Integrare în SCADA,
- Sistem de monitorizare CCTV și sistem antiefracție,
- Extindere dispecerat local SCADA,
- Suplimentare capacitate alimentare cu energie electrică,
- Complex de înmagazinare Revărsarea,
- Reabilitare rezervor existent,
- Instalație nouă de dezinfecție,
- Integrare în SCADA,
- Sistem antiefracție,
- Complex de înmagazinare Tichilești,
- Rezervor nou de apă potabilă,
- Instalație nouă de dezinfecție,
- Stație nouă de pompare apă potabilă,
- Integrare în SCADA,
- Sistem antiefracție,
- Conductă conectare Gospodărie Tichilești la rețea de distribuție Tichilești,
- Reabilitare rețea de distribuție Tichilești: conducte PEID, PE 100 RC, PN6 cu diametre de 110 mm, în lungime totală de 398 m; 8 branșamente noi DN25-50 mm pe sectoarele propuse spre reabilitare; 4 cămine de vane pe sectoarele prospuse spre înlocuire.

Contractul „Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare si complexelor de înmagazinare-pompare din Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi, CA Rosetti și Sulina"(două loturi), în valoare totală de 35.177.439 lei. Lucrările care fac obiectul documentației de atribuire se referă la extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și a complexelor de înmagazinare-pompare din localitățile Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi, CA Rosetti și Sulina.

Lucrările care fac obiectul documentației de atribuire se referă la extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și a complexelor de înmagazinare-pompare din localitățile Chilia Veche, Pardina, Ceatalchioi, CA Rosetti și Sulina - două loturi.

Lot 1- Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și complexelor de înmagazinare pompare din Chilia Veche, Pardina și Ceatalchioi, în valoare estimatră de 14.831.916 lei.

Lot 2- Extinderea și reabilitarea captărilor, stațiilor de tratare și complexelor de înmagazinare pompare din CA Rosetti și Sulina, în valoare estimată de 12.507.176 lei.


Despre SC Aquaserv SA

Aquaserv SA Tulcea s-a înființat în 2004 și este regia de apă a județului Tulcea, echivalentul RAJA SA Constanța, activitate în captarea, tratarea și distribuția apei.

Aquaserv SA are 43 de sedii secundare/puncte de lucru în Chilia Veche - Stația de tratare, Măcin - Stație de pompare ape uzate și apă brută, Bazin rezerve, Uzina de apă tratată, Centrala termică nr. 3, Isaccea - Stație de epurare, Sulina- Uzina de apă, Crișan - Uzina de apă, Maliuc, Gorgova, Partizani, Grindu - Stații tratare apă, Mahmudia - Uzina de apă,  Stație de tratare ape uzate, Maliuc - Centru operațional etc. și în Tulcea - Stație de Epurare și alte puncte de lucru.

Acționar majoritar este Municipiul Tulcea, cu 73,41% din capitalul social, Județul Tulcea, cu 10% din capitalul social,  Orașul Măcin, cu 8,77% din capitalul social, Orașul Isaccea, cu 4,18% din capitalul social, Orașul Sulina, cu 3,64   % din capitalul social.

Administratorii companiei sunt: Antonescu Alina, Bibu Nicolae-Florin,  Furdui C. Lucian,  Ion Alexandru-Iulian,  Mirica Ionica,  Pascale Rodica,  Vâlcu Stoian,  Zamfir Ionel.

În anul 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 41.127.620 lei, 346 salariați și un profit de 157.189 lei.

În Secțiunea Document pot fi consultate anunțurile publicate în SEAP.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:


Licitații Tulcea: Aquaserv SA, contract de 7,63 de milioane de euro cu firma care a construit clădirea unui binecunoscut mall din Constanța (DOCUMENT)

Licitații Tulcea: SC Aquaserv SA, achiziție de echipament naval pentru operarea infrastructurii de apă și apă uzată (DOCUMENT)

Aquaserv SA Tulcea. Directorul general și Consiliul de Administrație, legături cu ITI Delta Dunării și PSD Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii