Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concesiune pe 20 de ani Rompetrol Downstream va moderniza spaţii de servicii pe autostrada A2

ro

04 Oct, 2024 17:00 189 Marime text

 

 
  • CNAIR a încheiat un contract de concesiune pe 20 de ani cu Rompetrol Downstream SRL, pentru modernizarea unor spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2)
  • Anunțul a fost făcut de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol
  • Durata contractului este de 240 luni (20 ani)
  • Valoarea estimată a contractului este de 2.198.618.094,69 lei, iar cota minimă a redevenței este de 5%
  • Asociații Rompetrol Downstream SRL sunt: Rompetrol Rafinare SA, KMG International N.V. (Țările de Jos) și Oilfield Exploration Business Solutions SA
  • Compania are 879 de contracte publice încheiate, cu autorități contractante precum: Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva SA, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, CT BUS SA, ș.a.
  • Potrivit termene.ro, Rompetrol Downstream SRL a avut o cifră de afaceri în 2023 egală cu 14.431.450.288 lei, un profit egal cu 186.903.865 lei și media de angajați a fost de 438 de salariați



Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a încheiat un contract de concesiune pe 20 de ani cu Rompetrol Downstream SRL, pentru modernizarea unor spaţii de servicii pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2).

Anunțul a fost făcut de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

Durata contractului este de 240 luni (20 ani).

Ofertele sau cererile de participare puteau fi depuse până pe data de 30.05.2024, ora 10:00 pentru toate loturile.

Valoarea estimată a contractului este de  2.198.618.094,69 lei, iar cota minimă a redevenței este de 5%.
 
Lotul 1 - Concesiune de servicii în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București – Constanța, Servicii Km. 88+300 stg./dr. Valcelele are o valoare estimată fără TVA de 1.003.581.007,02 lei, iar cota minimă a redevenței este de 5%.
 
Lotul 2 -  Concesiune de servicii în scopul utilării / dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe Autostrada A2 București – Constanța, Servicii Km 139+830 stg./dr. Fetești are o valoare estimată fără TVA de 1.195.037.087,67 lei.

Prin contractul de concesiune încheiat, spațiile de servicii de pe Autostrada Soarelui vor oferi facilități la standarde europene utilizatorilor rețelei rutiere:

– parcare autoturisme, autocare, tiruri,
– toalete publice,
– stații de distribuție carburant;
– spații comerciale,
– snackbar,
– dușuri,
– spații de odihnă,
– spalatorie auto,
– stații reîncărcare vehicule electrice ușoare și grele,
– parcare securizată.

În cadrul contractului este prevăzută inclusiv posibilitatea amenajării unor facilități suplimentare: restaurant/motel.

 
Responsabili de atribuirea procedurii publice
 
 
Persoane ce dețin functii de decizie din cadrul Autorității Contractante, precum și persoanele din cadrul Autorității Contractante ce pot influența continutul documentelor concesiunii și/ sau desfășurarea procedurii de atribuire sunt: Cristian Ovidiu Cătălin Pistol - director general,
Mihai Horia Nicolae - director Direcția Achiziții Publice. Membrii Adunării Generale a Acționarilor C.N.A.I.R. S.A. nu au atribuții/competente cu privire la documentația de atribuire și derularea procesului de achiziție publică.

Despre Rompetrol Downstream
 
Potrivit termene.ro, Rompetrol Downstream SRL are sediul social în Piața Presei Libere nr. 3-5, sectorul 1, București. Obiectul de activitate este „comerț cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate” și anul înființării este 2000.
 
Asociații Rompetrol Downstream SRL sunt: Rompetrol Rafinare SA, KMG International N.V. (Țările de Jos) și Oilfield Exploration Business Solutions SA.
 
Rompetrol Rafinare SA este prezentă și în companiile: Rom Oil SA, Rompetrol Logisitcs SRL, Rompetrol Petrochemicals SRL și Rompetrol Quality Control SRL.
 
Administratorii Rompetrol Downstream SRL sunt: Batyrzhan Tergeussizov, Bauyrzhan Nugumanov, Claudiu – Mihai Conțanu, Cătălin Dumitru și Adrian Tohanean.
 
Compania are 879 de contracte publice încheiate, cu autorități contractante precum: Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva SA, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, CT BUS SA, ș.a.
 
Potrivit termene.ro, Rompetrol Downstream SRL a avut o cifră de afaceri în 2023 egală cu 14.431.450.288 lei, un profit egal cu 186.903.865 lei și media de angajați a fost de 438 de salariați.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
De asemenea, pentru redactarea acestui articol au fost folosite informații de pe termene.ro.
 
Citește și:

Contractul de peste 2 miliarde de lei, scos la licitație CNAIR concesionează, pentru 20 de ani, spațiile pentru servicii de pe Autostrada A2 București – Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii