Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:08 01 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de peste 100 de milioane de lei! Baza Logistică Navală vrea să cumpere motorină neaccizată euro 5 (DOCUMENT)

ro

29 Dec, 2024 17:00 525 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02022 Constanța organizează o licitație publică pentru atribuirea contractului ce constă în achiziția de motorină navală euro 5 (neaccizată).
 
Licitația va avea loc pe data de 20 ianuarie 2024, ora 15:00, iar anunțul a apărut, pe licitatiapublica.ro, pe data de 17 decembrie 2024.
 
Valoarea estimativă a contractului este de 108.814.860,00 lei.
 
Potrivit licitatiapublica.ro, obiectul contractului este reprezentat de furnizarea motorinei navale euro 5 (neaccizată), necesară pentru buna funcționare a navelor aflate în dotarea SMFN, care deservesc personalul din cadrul Forţele Navale Române.
 
Cantităţi: pentru acordul-cadru: minim 7.000 tone, maxim 21.000 tone; cel mai mare contract subsecvent: minim 2.000 tone, maxim 5.000 tone Cantitățile minime și maxime sunt conform specificațiilor din caietul de sarcini. Calendar estimativ (frecvența și valoarea contractelor care urmează să fie atribuite): semestrial/anual.
 
Autoritatea contractantă va răspunde tuturor solicitărilor de clarificări /informaţiilor suplimentare în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor.
 
De asemenea, numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depune a ofertelor este de 15 zile.

 
Criteriul de atribuire este raportul calitate-preț.
Durata contractului se întinde pe o perioadă de 36 de luni.


Condiții de participare
 
Ofertanți, terții susținători şi subcontractanţii nu trebuie să se regăsească în situaţiile prevăzute art. 164, 165 şi 167 din Legea 98/2016 (actualizată). Modalitatea de îndeplinire:se va completa DUAE în conformitate cu art. 193 alin. (1) din Legea nr. 98/2016.
 

Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, ce urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, de către ofertanţii clasaţi pe primele 3 locuri în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor sunt:
-certificate de atestare fiscală cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (buget local, buget de stat etc.) valabile la momentul prezentării pentru sediul principal, iar pentru sediile secundare/punctele de lucru, o declarație pe propria răspundere privind îndeplinirea obligațiilor de plată a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor la bugetul general consolidat datorate;
-cazierul judiciar al operatorului economic și al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia, așa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv- valabile la momentul prezentării;
-după caz, documente prin care se demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2), art. 171 din Legea 98/2016- valabile la momentul prezentării;
-alte documente edificatoare- valabile la momentul prezentării, după caz.
 
În cazul în care în țara de origine sau țara în care este stabilit ofertantul/terțul susținător/ subcontractantul nu se emit documente de natura celor prevăzute mai sus sau respectivele documente nu vizează toate situațiile prevăzute la art.164, 165 și 167 din Legea nr. 98/2016, autoritatea/entitatea contractantă are obligația de a accepta o declarație pe proprie răspundere sau, dacă în țara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declarația pe propria răspundere, o declarație autentificată dată în fața unui notar, a unei autorități administrative sau judiciare sau a unei asociații profesionale care are competențe în acest sens, din România. Potențialii Ofertanți, rezidenți în Uniunea Europeană și în țările din Spațiul Economic European (SEE), pot utiliza site-ul web al Comisiei Europene disponibil la următoarea adresă: https://ec.europa.eu/tools/ecertis/search pentru a identifica documentele care urmează să fie prezentate ca documente justificative (dacă acestea sunt disponibile în țara respectivă).
 
Toate documentele vor avea, pe lângă semnătura, menționat în clar numele întreg al persoanei semnatare;
În cazul în care oferta este depusa de o asociere, fiecare asociat (inclusiv liderul) va prezenta DUAE, în cazul în care persoana care semnează declarațiile/formularele solicitate nu este reprezentantul legal al candidatului (lider, asociat), se va atașa o împuternicire pentru acesta.
 
Cerința nr.2.
Ofertanții, terții susținători și subcontractanții (dacă este cazul) nu trebuie să se regăsească în situațiile prevăzute la art. 59-60 din Legea nr. 98/2016.
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității/entității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt:
1. conducătorul autorităţii contractante: Zaharia Milu Constantin - comandant;
2. membrii organelor decizionale ale autorităţii contractante ce au legătură cu procedura de atribuire:
Munteanu Valentin – Locţiitor comandant; Fluture Gigi – Sef Stat Major, Hapa Elena - Șef Compartiment Salarizare, Manolache Cristina- Economist, Petcu Emilia - Expert, Preda Mădălina – Consilier Juridic şef, Olteanu Ioana – Consilier Juridic, Stratulat Georgiana-Consilier Juridic.
3. alte persoane din cadrul autorităţii contractante ce pot influenta conţinutul documentaţiei de atribuire si/sau procedura de atribuire: Comisia de evaluare: Diaconu Roxana Alexandra, Geoge Constantin-Alexandru, Cristea Marius, Grigorașcu Bernadeta, Ciobanu Elena-Florentina. Membri de rezervă: Rusu Bogdan, Dobrin Cătălin-Cristian, Anghel Laura, Vîlsan Isabelle, Gavrilă Mihaela.
 
În secțiunea Documente poate fi consultat în integralitate anunțul de participare simplificat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Unitatea Militară 02022 face revizii la sistemele energetice de pe o corvetă și la fregate (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii