Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:26 19 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Constanța Edificia Concept SRL va elabora documentația tehnică pentru extinderea Spitalului municipal Medgidia (DOCUMENT)

ro

19 Oct, 2024 16:25 169 Marime text
  • Serviciile de proiectare faza D.T.A.C si D.T.O.E, obținere autorizație de construire și verificare tehnica a proiectării pentru extinderea și dotarea corpului de clădire aferent Spitalului municipal Medgidia a fost adjudecat de Edificia Concept SRL din București. Noul corp de clădire va avea un regim de înălțime D+P+3etaje+1 etaj tehnic. Suprafața construită va fi de 3.080,2 mp, suprafața construită desfășurată va fi de 15.689,8 mp.  Asociat unic și administrator al firmei  Edificia Concept SRL este Dinu Cosmin Ion.
 
Edificia Concept SRL va elabora documentația tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC) și documentația tehnică pentru organizarea execuției (DTOE) necesare extinderii Spitalului municipal Medgidia.
 
Potrivit SEAP, contractul a fost atribuit de Primăria Medgidia, prin negociere directă, societății Edificia Concept SRL din București. Valoarea contractului atribuit este de 269.000 RON.
 
Achiziționare de servicii de proiectare faza D.T.A.C si D.T.O.E, obținere autorizație de construire și verificare tehnica a proiectării sunt necesare pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere și dotare corp clădire aferent Spitalului municipal Medgidia, împrejmuire și amenajare incintă”.
 
Amplasamentul este situat în intravilanul localității Medgidia, pe strada Ion Creanga, Nr. 18, Lot 1, Județul Constanța.
Imobilul, în suprafață de 42.560 mp, având număr cadastral 104956, este situat în intravilan, având categoria de falosință de curți-construcții. Terenul este poziționat în zona de Sud a Municipiului Medgidia și prezintă o forma neregulată.
 
Terenul se învecinează cu strada Ion Creanga pe latura Nordică, din care se realizează și accesul auto și pietonal. La Sud, terenul se învecinează cu strada Spitalului, la Est cu atrada Văii, iar la Vest cu strada Republicii. Noul corp de clădire va avea un regim de înălțime D+P+3etaje+1 etaj tehnic. Suprafața construită va fi de 3.080,2 mp, suprafața construită desfășurată va fi de 15.689,8 mp.
 
La demisol vor fi situate: Serviciul de Sterilizare Centrală, Centrală de dezinfecție paturi și material sanitar, Laborator de Radiologie și Imagistică medicală, Anexe comune pentru personalul spitalulul, Oficiu alimentar de distribuție, spații tehnice.
La Parter vor fi amplasate: Compartimentul de Primiri Urgențe copii și Compartimentul Primiri Urgențe adulți.
La etajul I  - Secția Chirurgie Generală  - Unitate de îngrijire 1 (18  paturi) și Secție Chirurgie Generală - Unitate de îngrijire 2 (15 paturi).
La etajul 2 - Secție Terapie Intensivă (17 paturi), Serviciul de Transfuzie Sanguină.
La etajul 3 -  Bloc operator (4 săli de operație).
La etajul 4  (Retras) - Laborator de Explorări Funcțonale și  Heliport.
 
 
Spitalul Municipal Medgidia deservește municipiul Medgidia, precum și zonele urbane, dar mai ales rurale limitrofe, cu competențele, resursele umane și materiale necesare rezolvării unei părți din urgențele locale, urmând ca urgențele ce nu pot fi rezolvate definitiv să fie stabilizate și transferate la SCJU Constanța în conformitate cu protocoalele în vigoare. În ultimii ani s-a observat o scădere a adresabilității, argumentată de prestarea serviciilor medicale de către asigurații care prezintă semne ale infecției COVID-19, fiind desemnat la începutul pandemiei drept spital suport Covid-19.
 
Nașterile în spital s-au redus semnificativ, pe de-o parte din cauza migrării femeilor însărcinate către mediul privat, intens diversificat pe acest segment, oferta mai mare ducând și la o competitivitate mare, deci și la o dimensionare a prețurilor, iar pe de altă parte din cauza natalității la nivel național, care este într-o continuă scădere, în 2019 – 203.109 copii, în 2020 – 201.849 copii, iar în 2021 – 179.854 copii.
 
Spitalul municipal Medgidia a fost fondat în anul 1965 de către Consiliul Popular. Suprafața avea un total de 50.000 mp, din are 17.000 mp erau destinați strict spitalului. Spitalul funcționează pe o structură alcătuită din 5 niveluri – parter și 4 etaje, cu o capacitate de 300 de paturi, alocate celor 5 secții existente, iar în prezent are un total de 370 de paturi și 7 secții – Medicină internă, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie, Chirurgie Genera lă, ATI și Neurologie.
 
Alături de secții funcționează și o serie de compartimente: farmacie, bloc operator, UTS, sterilizare, laborator analize medicale, laborator anatomie patologică, laborator recuperare, medicină fizică și balneologie, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale, cabinet planificare familială, cabinet diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, cabinet de oncologie medicală, dispensar TBS.
 
Ambulatoriul spitalului are următoarele cabinete cu specialități: cardiologie, nefrologie, ortopedie și traumatologie, urologie, boli infecțioase, psihiatrie, dermatovenerologie, compartiment endoscopie digestivă, laborator radiologie și imagistică medicală.
 

Despre Edificia Concept SRL

 
Potrivit termene.ro, Edificia Concept SRL a fost înființată în 2022, are sediul social în București, pe bulevardul Mărășești, nr. 123 și se ocupă de activități de arhitectură. Asociat unic și administrator figurează Dinu Cosmin Ion.
 
Conform termene.ro, Edificia Concept SRL a obținut, prin negociere directă, 8 contrcate de la autorități publice locale. Printre acestea se numără: Municipiul Medgidia, Consiliul Judetean Dâmbovița, Municipiul Barla, Comuna Florești și altele.
 
În 2022, Edificia Concept SRL a declarat un sinmgur angajat, pierderi peste 40.000 de lei, o cifră de afaceri de aproape 25.000 de lei și datorii de 866.249 lei.
 
De asemenea, în anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 424.500 lei, 3 salariați, o pierdere de 218.559        lei și datorii de 1.387.019 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Achiziții, licitații, vânzări“.
 
În secțiunea Documente puteți consulta anunțul de atribuire a licitației.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:
 
Spitalul municipal Medgidia va fi extins și dotat. Proiectul, depus la APM Constanța
 
Achiziții Constanța: Spitalul municipal Medgidia caută firmă pentru lucrări de finisare pardoseli
 
Licitații Constanța: Spitalul Municipal Medgidia și-a asigurat furnizarea de energie electrică pentru următorul an. Ce sumă plătește (DOCUMENT)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii