Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 06 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări Directe Constanța Primăria Orașului Cernavodă ia măsuri pentru prevenirea inundațiilor cauzate de creșterea debitului Dunării (DOCUMENT)

ro

05 Oct, 2024 20:46 207 Marime text
Primăria CernavodăPrimăria Orașului Cernavodă a atribuit recent prin cumpărare directă două contracte de servicii de mentenanță pompe și servicii de verificare/asigurare a mentenanței și reparării hidranților interior.

Potrivit LicitatiaPublica.ro, ambele contracte au fost atribuite societății SC Utilități Publice Cernavodă SRL, valoarea acestora fiind de 42.000 lei, respectiv 58.800 lei.

În primul caz, este vorba despre:
- servicii de mentenanță necesare funcționarii la paramentrii normali a componentelor aferente rețelei de captare, și evacuare a apelor pluviale precum și a motopompei din dotare pentru prevenirea inundațiilor în perioada înregistrării ploilor torențiale sau când debitul Dunării este crescut și depășită cota de inundații
-Verificarea stării de funcționare a refelei de captare și evacuare a apelor pluviale, a stăvilarului și a motopompei ( manipulant + buldoexcavator). Mentenanță vă fi asigurata cu respectarea documentației privind exploatarea, repararea, întreținerea, urmărirea comportării în timp și postutilizarea construcției.
-manipulant 200 ore de lucru pe o perioada de 12 luni
-utilaj intervenție/ buldoexcavator- 100 ore de lucru pe o perioada de 12 luni
-utilaj pentru ridicat/automacara - 50 ore de lucru pe o perioada de 12 luni
-înlocuire piese componente în cazul în care se constata, în urma verificării, că acestea sunt nefuncționale. Fiecare piesa înlocuită vă fi predata beneficiarului pentru casare.
-Asigurare intervenție motopompa în perioada în care debitul Dunării este crescut sau când se înregistrează ploi torențiale ce duc la inundarea zonei centrale:
-Carburantul necesar funcționarii motopompei conform specificațiilor din cartea tehnica va fi asigurat de către executant urmând a fi justificat și decontat prin situația de lucrări,
-manipulant ora de lucru

În al doilea contract este vorba despre servicii de verificare/asigurare a mentenanței și reparării hidranților interiori cât și a hidranților exteriori

Lucrările ce propun a fi executate sunt următoarele:
Verificare/ mentenanță hidrant:
-Verificare vizuala generala,
-verificare grad de coroziune,
-desfăcut capac vizitare hidrant,
-verificarea/testarea funcționarii hidrantului:
-verificarea ajutajelor de refulare,
-verificare/manevre robineți,
-verificare capete de conexiune,
-verificare garniture de etanșeitate,
-verificarea cutiilor protective,
-verificarea indicatorilor și a etichetelor,
-verificarea și dotarea cu chei de acționare.
-gresarea/ungerea cu vaselina, vopsirea și curățarea pieselor metalice,
-înlocuire capace acolo unde nu mai exista,
-verificare parametrii de presiune.

După fiecare verificare trimestriala se va întocmi un raport în care se vă menționă pentru fiecare hidrant în parte stadiul de funcționare. Acolo unde se constata că nu funcționează sau necesita reparații se va comunica necesarul de piese ce trebuiesc înlocuite și se vă proceda la repararea acestora. În cazul în care nu exsta posibilitatea reparării, hidranții vor fi înlocuiți iar cei exteriori vor fi înlocuiți cu hidranți supraterani.

Despre SC Utilități Publice Cernavodă SRL

Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 5 octombrie 2024, Utilități Publice Cernavodă SRL a fost înființată în 2010, are sediul social în Cernavodă și se ocupă de furnizarea de abur și aer condiționat.

Firma are mai multe puncte de lucru în Cernavodă.

Societatea este deținută de Orașul Cernavodă, iar administratori sunt Gabriel Cătălin Livadaru, Simona Presada, Lucian Rădulescu și Dorel Ungureanu.

Conform termene.ro, Utilități Publice Cernavodă SRL figurează cu 196 de achiziții directe (Orașul Cernavodă, Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, Liceul Teoretic Anghel Saligny printre autoritățile contractante) și 14 contracte publice (Orașul Cernavodă, Societatea Națională Nuclearelectrica SA printre autoritățile publice).

În 2023, Utilități Publice Cernavodă SRL a declarat 100 de angajați, profit peste 2.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 14,72 de milioane de lei.

În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP și preluat pe licitatiapublica.ro.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


citește și:

Firma care a proiectat utilitățile la Sala Polivalentă, un nou contract cu Primăria Cernavodă (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii