Cumpărări directe Primăria Constanța vrea să obţină documentaţia tehnică pentru demolarea Vedetelor Maritime de la intrările din oraș (DOCUMENT)
Cumpărări directe: Primăria Constanța vrea să obţină documentaţia tehnică pentru demolarea Vedetelor
06 Dec, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
647
Marime text
- Primăria Constanța se pregătește să atribuie prin cumpărare directă un contract servicii în vederea obţinerii documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de demolare denumit în continuare DTAD şi a recepţiei lucrării, pentru postamentele (structuri de fixare) Vedetelor Maritime situate în zonele de fluenţă maximă a turiştilor, în municipiul Constanța
- Singurul ofertant interesat de prestarea acestora servicii este Marcy Proiect Consulting SRL, potrivit SEAP
- Compania nu figurează cu alte contracte și nici cu bilanț și indicatori financiari pentru anul 2023, potrivit www.termene.ro
- Contractul este estimat la 49.764 lei, aproximativ 10.000 euro
- Reamintim, prin HCL 117/2022, Consiliul Local Municipal a decis casarea vedetelor maritime aflate la intrările în oraș.
- Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin hotărârea respectivă s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța a bunurilor mobile – mijloace fixe de tip elemente navale – vedete maritime
Primăria Constanța se pregătește să atribuie prin cumpărare directă un contract servicii în vederea obţinerii documentaţiei tehnice pentru autorizaţia de demolare denumit în continuare DTAD şi a recepţiei lucrării, pentru postamentele (structuri de fixare) Vedetelor Maritime situate în zonele de fluenţă maximă a turiştilor, în municipiul Constanța.
Singurul ofertant interesat de prestarea acestora servicii este Marcy Proiect Consulting SRL, potrivit SEAP.
Contractul este estimat la 49.764 lei, aproximativ 10.000 euro.
Reamintim, prin HCL 117/2022, Consiliul Local Municipal a decis casarea vedetelor maritime aflate la intrările în oraș.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, prin hotărârea respectivă s-a aprobat trecerea din domeniul public în domeniul privat al municipiului Constanța a bunurilor mobile – mijloace fixe de tip elemente navale – vedete maritime.
Prin aceeași HCL s-a decis că scoaterea din funcțiune, casarea și valorificarea mijloacelor fixe, proprietatea municipiului Constanța, se va face conform prevederilor legale în vigoare.
Totodată, „se aprobă încetarea uzului / interesului public având în vedere faptul că bunurile mobile descrise în anexă sunt în stare avansată de degradare, de peste 50%, fiind necesară casarea acestora, lucrările de remediere implicând costuri foarte mari“.
Dosarul vizând anularea acestei hotărâri a Consiliului Local Constanța cu indicativul 6729/118/2022 și a fost deschis de Asociația Comandanților de Navă din România.
Inițial, cazul a fost analizat de Tribunalul Constanța, care a respins însă acțiunea pentru anularea HCL, instanța apreciind că Asociația Comandanților de Navă nu ar fi avut calitatea procesuală cerută de lege pentru a deschide un astfel de proces.
Aceeași soluție a menținut și Curtea de Apel, care a respins recursul comandanților.
Ulterior, și Consiliul Local Constanța a deschis o acțiune civilă, la Judecătoria Constanța, în contradictoriu cu Asociația Comandanților de Navă din România.
Dosarul are indicativul 1926/212/2024 și are ca părți Consiliul Local al Municipiului Constanța, în calitate de reclamant și, respectiv, Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de pârât.
Obiectul dosarului este reprezentat de „pretenții“, cazul aflându-se în atenția Secției Civile a Judecătoriei Constanța.
Marcy Proiect Consulting SRL
Firma are sediul social în Constanța, pe strada General Manu nr. 20. A fost înființată în 2022 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 7022 - Activități de consultanță pentru afaceri și management.
Unic asociat și administrator este Amet Atena Amela.
Compania nu figurează cu alte contracte și nici cu bilanț și indicatori financiari pentru anul 2023, potrivit www.termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Dispar vaporașele din Constanța?! Casarea, aproape iminentă! Ultimul cuvânt îl are Primăria (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii