Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eolica Dobrogea SRL rămâne fără 28 de terenuri pe care le deținea în județul Constanța

ro

01 Oct, 2024 17:00 184 Marime text
  • Lichidatorul judiciar a scos la vânzare 28 terenuri ale Eolica Dobrogea SRL pentru peste 2,5 milioane lei
 
Eolica Dobrogea S.R.L. rămâne fără 28 de terenuri pe care le deținea în județul Constanța, asta dat fiind faptul că lichidatorul judiciar le-a scos la vânzare pentru peste 2,5 milioane lei.
 
Cabinet Individual de Insolvență Nedelcu Silviu, lichidator judiciar al debitoarei Eolica Dobrogea S.R.L., anunță vânzarea la data de 21.10.2024, ora 12:00, prin licitație publică, a unui numar de 28 de parcele de teren situate în comuna Cogealac, Fântânele și Mihai Viteazu, județul Constanța, de la prețul de pornire de 2.515.514 lei, precum și a unor bunuri mobile – echipamente IT situate în București și trei remorci situate în Cogealac, de la prețul de pornire de 1.460 lei.
 
Despre Eolica Dobrogea SRL

 
Înființată în anul 2007, Eolica Dobrogea SRL are sediul social pe strada Făgetului, nr. 37 din Constanța și se ocupă de producția de energie electrică. Eolica Dobrogea SRL este deținută de acționarul unic C-Tech SRL. Ceaușescu & Partners SRL este administrator special, iar Nedelcu Silviu C.I.I. - lichidator judiciar.
 
În anul 2023, Eolica Dobrogea SRL, cu zero angajați, a avut o cifră de afaceri de 69.564 lei și o pierdere de 102.599 lei.
 
Eolica Dobrogea SRL a intrat în insolvență în luna februarie 2014.
 
Prin Hotărârea intermediară nr. 874/2023, din 02.08.2023, Tribunalul Constanța a admis cererile creditorilor Nek Umwelttechnik AG, Eolica Dobrogea One SA şi Iberdrola Renovables Energia SA de trecere la faliment a societăţii debitoare Eolica Dobrogea SRL.
 
Judecător sindic este Iuliana Tudoran, de la Tribunalul Constanța.
 
Lichidator judiciar a fost desemnat CII Nedelcu Silviu.  
 

 
 
Despre C-Tech SRL
 
Cu sediul pe strada Fagetului, nr. 37 din Constanța, firma C-Tech SRL a fost înființată în anul 2008 și se ocupă de cercetare - dezvoltare în alte științe naturale și inginerie. Firma este deținută de Andreea Ceaușescu și Corneliu Dică, fiecare cu câte 50% din capitalul social. Administratorul firmei este Corneliu Dică.
 
Totodată, are deschisă procedura de insolvență/faliment (data deschiderii procedurii de insolvență/faliment: 02.09.2024).

 
Potrivit termene.ro, Andreea Ceaușescu este asociat și administrator în Ceaușescu & Partners SRL, Sea Quest SRL, Euro Sea Services SRL, cenzor în  Sat Agroasana Cooperativa Agricolă Brăila.
 
La rândul său, Corneliu Dică este administrator în UAV Inginerie SRL, Parc Eolian SRL și Eolica Dobrogea FIVE SRL. În anul 2023, firma cu un singur salariat a declarat o cifră de afaceri de 64.968 lei și un profit de 3.122 lei.
 
 
Corneliu Dică, de la Eolica Dobrogea, acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare!
 
Curtea de Apel a menținut decizia Judecătoriei Constanța, nr. 999/2023, din 07.08.2023 , prin care s-a încetat procesul penal față de Corneliu Dică, cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare (fapta din 18.06.2014) (...) întrucât a intervenit prescripția răspunderii penale. De menționat că Judecătoria Constanța a admis în parte acțiunea civilă și l-a obligat pe Corneliu Dică la plata către partea civilă din acest dosar, respectiv Kapp Cristoph Beat „la plata sumei de 2.000 de euro, în echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăți, cu titlu de compensație pentru prejudiciul moral suferit“, conform minutei.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
În actul de sesizare s-a reținut, în esență, că „inculpatul (nr. Corneliu Dică) a formulat, la data de 18.06.2014, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva persoanei vătămate (nr. Kapp Cristoph Beat), cetățean elveţian,  în care îl acuza pe acesta de săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art.322 alin. (1) din C.P., uzul de fals, prev. de art. 323 alin.(1) din C.P. şi falsul în declaraţii, prev. de art. 326 din C.P. prin contrafacerea semnăturii numitului (...) pe documentul intitulat Letter Of Acknowledgement Of Joint And Several Liability din 11.02.2008, urmată de folosirea acelui înscris, de către același (nr. Kapp Cristoph Beat), în relațiile cu instituțiile publice implicate în litigiul civil ivit între părțile semnatare ale înscrisului precum și de declararea în mod fals cu privire la autenticitatea înscrisului în fața instanțelor judecătorești, cunoscând că aceste fapte sunt nereale (astfel cum rezultă din concluziile Raportului de expertiză criminalistică nr. 161/07.mai.2015, emis de Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București, cu privire la autenticitatea și apartenența semnăturilor reclamate ca fiind contrafăcute)“, conform datelor oficiale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Eolica Dobrogea SRL, în faliment! Tribunalul a amânat procesul pentru la anul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii