Licitații Constanța Autoritatea Navală Română cumpără servicii de mentenanță de peste 300.000 de lei (DOCUMENT)
Licitații Constanța: Autoritatea Navală Română cumpără servicii de mentenanță de peste 300.000 de lei
29 Oct, 2024 11:38
ZIUA de Constanta
390
Marime text
Autoritatea Navală Română a atribuit în schimbul sumei de 366.000 de lei contractul „servicii de mentenanță și suport tehnic al infrastructurii hardware IT ANR”.
Firma câștigătoare este Crucial Systems & Services SRL.
Datele din descrierea succintă arată că în momentul de față, infrastructura de rețea ANR se bazează pe un sistem funcțional de transmisii date, comunicații voce IP, utilizând echipamentele și sistemele proprii ANR, interfațate și interconectate cu echipamentele și sistemele de acces ale operatorilor telecom, existând o rețea de comunicații pe 1000 km.
Aceste servicii sunt furnizate, în prezent, de către operatori de comunicații publice, utilizând medii diverse de transmisie: fibră optică și acces radio.
Având în vedere caracterul critic al comunicațiilor aferente unor procese operative, de ex. funcționarea serviciilor de voce IP și operarea sistemului de management al traficului de nave pe Dunăre, este necesară asigurarea comunicațiilor, utilizând, pentru siguranță, operatori diferiți și căi fizice diferite pentru asigurarea serviciilor, conform reglementărilor din domeniu.
În cadrul Autorității Navale Române există două mari rețele de date ce lucrează atât independent (în paralel) cât și intercalat, schimbând date între ele, și anume VPN ANR și VPN RoRIS.
Soluția de transmisii de date este de tip VPN MPLS și asigură un nivel de securitate prin utilizarea unor rețele logice (VPN VRF) peste rețeaua de comunicații fizică a ANR cu o arhitectură VPN de tip star.
Infrastructura informatică a ANR permite și conexiuni în tehnologie wireless (fiind acoperite standardele IEEE 802.11a/b/g/n) pentru echipamentelor mobile de tip laptop, tabletă sau telefon mobil (smartphone).
Switch-urile de tip Core, serverele, echipamentele de stocare și cele de securitate sunt amplasate în două centre de date, unul Principal amplasat în clădirea ANR iar celălalt Secundar situat la Agigea.
Accesul către şi dinspre Internet este filtrat de un echipament integrat de securitate conectat în switch-ul de tip Core printr-o conexiune redundantă. Politicile de securitate configurate în sistemul firewall asigură, în linii mari accesul la cele mai utilizate servicii şi protocoale specifice reţelei Internet (http, https, ftp, smtp, imap, pop3, rtmp, rtps, mms, serviciile publice de poştă electronică etc.).
În prezent, Sistemul informatic al Autorității Navale Române este alcătuit din 550 sisteme de calcul, peste 150 de servere fizice/virtuale și peste 15 aplicații specifice dezvoltate cu resurse interne și/sau externe sau alte aplicații comerciale furnizate de terți producători.
Serverele sunt conectate la sistemul de stocare în mod redundant prin intermediul conexiunilor FiberChannel. Pentru protecția datelor, sistemul de stocare este configurat folosind în mai multe grupuri RAID, care asigură funcționarea sistemului și integritatea datelor chiar și în cazul defecțiunii a doua HDD-uri din cadrul unui RAID group. Sistemele de tip server și aplicațiile informatice sunt partajate prin folosirea VLAN-urilor, respectând protocoalele de securitate a informațiilor.
Aplicațiile se bazează în proporție de peste 80%, pe produse și tehnologii Microsoft (sisteme de operare de tip desktop și server, SQL server, Office - Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Access, Project, Visio, Visual Studio precum și alte utilitare).
Aceste aplicații/sisteme au o valoare considerabila, sunt foarte greu sau extrem de costisitor de înlocuit și nu mai pot fi utilizate în cazul schimbării platformei tehnologice actuale.
Soluția de backup și recovery asigurată prin proiectul „Echipamente și software pentru monitorizare și unificare sisteme raportare trafic maritim și redundanță sistem MSW, comunicație și backup” este de la producătorul Veeam.
Conform descrierii achiziției publice, aceasta constă în:
- Servicii de remediere și întreținere software a echipamentelor informatice, de tip reactiv (servicii reactive de întreținere curentă software de sistem pentru menținerea în funcțiune a tuturor serverelor care sunt sau urmează a intra în perioada de post garanţie software, de la caz la caz;
- Servicii de asistență tehnică (informatică) software, de tip proactiv (servicii proactive de asistență tehnică software pentru proiectare, configurare, punere în funcțiune și optimizare servere) și Servicii de asistență tehnică software asupra echipamentelor de tip server si conexe;
- Servicii de asistență tehnică (informatică) software, de tip proactiv de asistență tehnică software pentru proiectarea și modelarea unor noi produse informatice ce urmează a fi integrate in rețea;
- Servicii de asistenta software la cerere pentru diverse aplicații: Sisteme de operare, Utilitare, Baze de date SQL si altele, Sistem de Business Intelligence, Portal si alte aplicații.
Contractul dintre Autoritatea Navală Română și Crucial Systems & Services SRL a fost încheiat pe 24 octombrie a.c. și a fost publicat în SEAP pe 28 octombrie a.c.
Despre Crucial Systems & Services SRL
Conform termene.ro, platformă consultată marți, 29 octombrie 2024, societatea funcționează din anul 1998, are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia nr. 192, iar obiectul de activitate este „repararea calculatoarelor și a echipamentelor periferice”.
Pentru anul 2023, Crucial Systems & Services SRL a raportat o cifră de afaceri de peste 11 milioane de lei, un profit de peste 700.000 de lei și 11 angajați.
Potrivit sursei menționate mai sus, Crucial Systems & Services SRL este controlată de Avrigeanu Elena Andreea și Moldoveanu Bogdan Mihăiță.
Administratorul societății este Moldoveanu Bogdan Mihăiță.
Potrivit termene.ro, cei doi apar și în Crucial Consulting SRL, firmă radiată.
Crucial Systems & Services SRL are 1.923 de achiziții directe și 28 de licitații câștigate. Printre autoritățile contractante se află: Primăria Mangalia, Liceul Tehnologic Tomis, CN APM Constanța SA, Primăria Corbu, Casa de Asigurări de Sănătate Constanța, ș.a.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Achiziții Constanța Autoritatea Navală Română consultă piața pentru modernizarea intrării în sediul central
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii