Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 07 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O firmă din Constanța și una din Italia au încasat aproximativ jumătate de milion de euro de la Primăria Murfatlar (DOCUMENT)

ro

07 Aug, 2024 17:00 204 Marime text
  • Obiectul achiziției este execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Înființarea și dotarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, oraș Murfatlar, județul Constanța”
  • Perioada pentru executarea lucrărilor este de maxim 4 luni
 
Primăria orașului Murfatlar, județul Constanța, a încheiat cu două firme din Constanța, respectiv Italia, un contract de 2.332.016,66 de lei, fără TVA,  echivalentul a aproximativ 500.000 de euro. Este vorba despre Sigeco Tecnis și Siar.
 
Obiectul achiziției este execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Înființarea și dotarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, oraș Murfatlar, județul Constanța”.
 
Potrivit descrierii succinte, prezenta documentație prevede execuția tuturor lucrărilor identificate în Proiectul tehnic pentru obiectivul “Înființarea și dotarea unui centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, oraș Murfatlar, județul Constanța”, rezultând o platformă de colectare a deșeurilor în orașul Murfatlar.
 
Prin implementarea proiectului se urmărește dezvoltarea serviciilor de colectare și management al deșeurilor, în vederea sporirii pe termen mediu și lung a calității vieții cetățenilor. Prin realizarea investiției se urmărește atingerea următoarelor obiective (din punct de vedere al influențelor favorabile asupra mediului, cât și din punct de vedere economic și social):
- creșterea numărului populației ce beneficiază de servicii de colectare și management al deșeurilor la standardele de calitate și tarife suportabile;
- îmbunătățirea sănătății populației;
- îmbunătățirea calității mediului;
- va scădea gradul de poluare al aerului deoarece se va reduce cantitatea de emanații de noxe rezultate în urma depozitării deșeurilor;
- pe perioada execuției construcției se vor genera locuri de muncă, constând în echipa de realizare și supervizare a proiectului;
- creșterea investițiilor in localitate.
 
Perioada pentru executarea lucrărilor este de maxim 4 luni.
 
Despre Sigeco Tecnis
 
Conform termene.ro, Sigeco Tecnis SRL a fost fondată în anul 2014, are sediul în Constanța, pe strada Bogdan Vodă nr. 9, iar obiectul de activitate este „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.
 
În anul 2023, Sigeco Tecnis SRL a raportat o cifră de afaceri de peste cinci milioane de lei, un profit de peste un milion de lei și 34 de salariați.
 
Conform termene.ro, italianul Merlo Tindaro Carmelo și constănțeanca Oana Mirela Moroșanu sunt asociați cu părți egale. Merlo Tindaro Carmelor deține și funcția de administrator.
 
Datele de pe platforma citată arată că Sigeco Tecnis SRL are încheiate 36 de achiziții directe și 13 achiziții publice. Printre autoritățile contractante se numără: Primăria Constanța, Primăria Medgidia, Agenția Națională pentru Locuințe, Primăria Mangalia, Muzeul Național al Marinei Române etc.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
New Construct Black Sea SRL va amenaja pista de biciclete din Murfatlar, județul Constanța, pentru peste 1,3 milioane lei (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii