Quartz Matrix SRL din Iași bate palma cu două entități publice din Constanța. Profitul firmei pe 2023 – 1 milion de euro
Quartz Matrix SRL din Iași bate palma cu două entități publice din Constanța. Profitul firmei pe 2023 –
22 Aug, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
702
Marime text
- Un prim contract, ce s-a semnat pe 13 august 2024 și 14 august (fiind vorba de două loturi), face referire la dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța
- Al doilea contract publicat pe 21 august în SEAP se referă la furnizare de echipamente TIC pentru Comuna Independența, județul Constanța
- Societatea Quartz Matrix SRL a fost înființată în anul 1994, are adresa în municipiul Iași, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului
- Quartz Matrix SRL asociați sunt Mihai Valentin Suchar (cu 99%) și Angelica Suchar (cu 1%), primul având și calitatea de administrator
Recent, pe platforma SEAP s-au publicat atribuirile la două contracte importante câștigate de compania Quartz Matrix SRL.
Un prim contract, ce s-a semnat pe 13 august 2024 și 14 august (fiind vorba de două loturi), face referire la dotarea cu laboratoare inteligente a Colegiului Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța, fiind vorba de o valoare de 277.700 lei.
Al doilea contract publicat pe 21 august în SEAP se referă la furnizare de echipamente TIC pentru Comuna Independența, județul Constanța. Obiectul achiziţiei va presupune livrarea de echipamente TIC noi, conform specificațiilor tehnice. Astfel, la finele acestei achizitii vor fi dotate cu echipamente TIC săli de clasă ale unităților de învățământ dupa cum urmeaza: • 5 de săli de clasă în cadrul Liceului Tehnologic Independența • Un laborator de informatică în cadrul Liceului Tehnologic Independența • Un laborator multidisciplinar în cadrul Liceului Tehnologic Independența • Un laborator de practică în cadrul Liceului Tehnologic Independența. Valoarea achiziției este de 179.193,5 lei, contract semnat la 19 august 2024.
Despre Quartz Matrix SRL
Potrivit termene.ro, societatea Quartz Matrix SRL a fost înființată în anul 1994, are adresa în municipiul Iași, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea“.
Potrivit sursei citate, în Quartz Matrix SRL asociați sunt Mihai Valentin Suchar (cu 99%) și Angelica Suchar (cu 1%), primul având și calitatea de administrator.
Mihai Valentin Suchar mai apare în Matrix Smart Instal SRL, Intertrade SRL, Fast Data SRL și QM Închirieri SRL.
Angelica Suchar mai apare în QM Închirieri SRL.
Conform termene.ro, în 2023 firma a raportat 5 milioane lei profit, cu o cifră de afaceri de 71 milioane lei și 84 de salariați.
Quartz Matrix SRL a încheiat mii de contracte de achiziții publice. Printre autoritățile contractante figurează și unele din Constanța, precum APIA - Centrul Județean Constanța, Centrul Medical Județean al MAI Constanța, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, Consiliul Județean Constanța, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, ISU „Dobrogea“ Constanța, Liceul Teoretic Lucian Blaga Constanța, mai multe unități militare, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța sau Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
Amintim că în 2022, Quartz Matrix a câştigat premiul cel mare la categoria "IoT - Digital Innovation of the Year", echivalentul Oscarului ȋn lumea de business pe segmentul de companii şi industrii. Evenimentul a reunit peste 8.000 de fime din mai mult de 80 de ţări, conform unui comunicat de presă. Produsul dezvoltat de români şi recunoscut la nivel internaţional este platforma QLeap, o soluţie IT prin care companiile îşi pot reduce consumul de energie, respectiv costurile, cu până la 11%, şi pot deveni mai sustenabile.
Totodată, în 2005, Romania Liberă scria următoarele: „Președintele Camerei de Comerț a Regiunii Nord-Est, Magda Tepoi, vicepreședinte PNL Iași, este acuzat de procurori că a deturnat o suma de aproximativ 200.000 de euro dintr-un proiect PHARE. Încadrarea dată de magistrații PNA București pentru faptele Magdei Tepoi sunt „infracțiuni împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, deturnare de fonduri și spălare de bani, toate infracțiunile executându-se în formă continuată”, dispunându-se, în paralel, și sechestrarea vilei Magdei Tepoi din Dealul Copoului, estimată la 180.000 de euro. Dosarul sosit la Iași, care are primul termen pe 12 august, are numeroase implicații. Rechizitoriul de 60 de pagini acuză trucarea licitațiilor și extorcarea de fonduri pentru ziarul de partid „Lumea ieseanului”. Conform anchetatorilor, prejudiciul a fost estimat, în prima faza, la 133.000 de euro, respectiv 5,5 miliarde de lei. Banii reprezintă o parte din finanțarea unui proiect european, cu fonduri nerambursabile, derulat în județele din nordul Moldovei între mai 2003 și aprilie 2004. Scopul proiectului era „dezvoltarea economică regională prin perfecționarea continuă a întreprinzătorilor”. Tema generoasă doar pentru unii întreprinzători. La achiziționarea unui sistem ultraperformant de comunicații, procurorii au identificat un prejudiciu de 30.500 euro. Sistemul de videoconferință Video Private Networking (VPN) a fost cumpărat de la firma Quartz Matrix SRL Iași, în urmă unei licitații, cu peste 64.000 euro. Sistemul ar fi făcut posibilă susținerea de videoconferințe. Numai că există suspiciuni că licitația a fost câștigată de firma menționată în urmă unei „sforării” pentru ziarul de partid „Lumea ieseanului”, care făcea lobby candidatului PNL la Primăria Iași, Relu Fenechiu. „Fiind audiat că martor, Suchar Mihai Valentin, administrator al "Quartz Matrix" SRL Iași, a declarat, sub prestare de jurământ, că învinuită (Magda Tepoi – n.r.) i-a condiționat câștigarea licitației de încheierea unui contract de prestări servicii publicitare în ziarul "Lumea ieseanului", pe o durata de un an, în suma de 5.500 euro”. Convenția pentru reclame a fost încheiată pe 28 august 2003, adică cu o zi înainte de anunțarea câștigării licitației”.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Universitatea Maritimă din Constanța achiziționează videoproiectoare, sisteme de sonorizare, fotocopiator și imprimantă (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii