Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rușinos După 4 ani, Consiliul Județean încă mai actualizează documentații pentru finalizarea sediului Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța (DOCUMENT)

ro

18 Oct, 2024 17:00 147 Marime text
  • Consiliul Județean Constanța nu a reușit să finalizeze lucrările de la Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța de pe strada Ștefan cel Mare nr.133
  • Pe final de mandat, CJC mai achiziționează încă servicii de verificare tehnică a documentaţiilor tehnico-economice de actualizare a documentației tehnico-economice faza DTAC+PTh+CS+DDE pentru lucrările rămase de executat la obiectivul de investiții „Amenajări interioare/ exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din Str. Ștefan cel Mare, nr. 133”
  • Ofertant câștigător este Novolution SRL
  • Contractul este estimat la 3000 de euro, respectiv 14.500 lei fără TVA
  • Novolution SRL are 133 de contracte din achiziții directe și un contract din licitații publice
  • Unic asociat și administrator este David Andrei Marian care figurează și în Globextrade SRL, potrivit www.termene.ro
 
 
 
Consiliul Județean Constanța a achiziționat prin cumpărare directă servicii de verificare tehnică a documentaţiilor tehnico-economice de actualizare a documentației tehnico-economice faza DTAC+PTh+CS+DDE pentru lucrările rămase de executat la obiectivul de investiții „Amenajări interioare/ exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E – pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din Str. Ștefan cel Mare, nr. 133”, conform Caiet de sarcini atașat și oferta depusă, înregistrată sub nr. 30202/03.10.2024.
Ofertant câștigător este Novolution SRL.

Contractul este estimat la 3000 de euro, respectiv 14.500 lei fără TVA.


 
Despre Novolution SRL
 
Firma cu sediul social în Bucureşti, sectorul 2 a fost înființată în2020 și are ca obiect principal de activitate consultanță.

Pentru anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 1,060,308 lei, profit de 418,142 lei și un angajat.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 46.85%.

Novolution SRL are 133 de contracte din achiziții directe și un contract din licitații publice.

Unic asociat și administrator este David Andrei Marian care figurează și în Globextrade SRL, potrivit www.termene.ro.
 
 
În 2021, CJC rezilia contractul cu proiectantul sediului Serviciului de Medicină Legală
 
În 2021, CJC anunța achiziția de lucrări de conservarea obiectivului de investiții „Amenajări interioare/exterioare, consolidare și modernizare imobil D+P+1E pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța di n Str. Ștefan cel Mare nr. 133".

Decizia fusese luată ca urmare a rezilierii contractului de proiectare, asistență tehnică tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări.
Iar de atunci totul s-a blocat la nivel de documentații, actualizări și verificări.
 
În tot acest timp, Serviciul de Medicină Legală Constanţa continua să funcţioneze, din anul 1996, într-o clădire de pe aleea Zmeurei, fostă creşă.
 
Vă reamintim, în iunie 2019, Consiliul Județean Constanța atribuia prin procedură simplificată servicii de proiectare (PT+DDE), servicii de asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiție „Amenajări interioare/exterioare, consolidare si modernizare imobil D+P+1E - pentru Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Constanța din str. Ștefan cel Mare nr.133”. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) a fost de 3.951.347,11 lei.

Câștigătorul procedurii a fost Actaeon Invest SA, înființată în anul 2016, cu sediul social în municipiul Brașov. Cezar-Iulian Vlădoianu, este administratorul societății, care se ocupă de lucrări de construcție a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Potrivit Monitorului Oficial, fondatorii societății sunt constănțenii Mihai Vlad și Cezar-Iulian Vlădoianu. Societatea are un punct de lucru în municipiul Constanța, pe strada Celulozei.

Contractul pentru modernizarea sediului Serviciului de Medicină Legală din Constanța, reziliat de Consiliul Județean în 2020, rămâne reziliat, potrivit deciziei Tribunalului Constanța din 17 octombrie 2024, a Tribunalului Constanța.

Judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea companiei Actaeon Invest SA, firmă care câștigase inițial contractul, de anulare a deciziei de reziliere și de prelungire a termenului de execuție, pentru finalizarea lucrărilor.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanța.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Globexterra va reactualiza documentația pentru restul de lucrări de la sediul Serviciului de Medicină Legală din Constanța (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii