Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:59 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantierul Naval Midia SA Constanța a încheiat un act adițional pentru reparații la o navă. Documentul a apărut pe SEAP în ziua exploziei

ro

09 Aug, 2024 10:16 397 Marime text
Pe 8 august 2024, în ziua în care o explozie a avut loc la bordul unei nave aflate la reparații în Portul Midia, județul Constanța, pe platforma SEAP a apărut atribuirea un contract, mai precis un act adițional, pentru repararea unei nave.
 
Vorbim așadar de un act adițional pentru servicii suplimentare și adiționale pentru executarea contractului subsecvent de servicii – reparații și andocare la nava tip Corvet – proiect 1048M – Corveta 264 pentru contractul din iulie 2023.
 
Atribuirea a avut loc pe 27 iulie 2024. Beneficiarul este Baza Logistică Navală (UM 02022 Constanța). Valoarea contractului este de 192.095,9 lei, iar firma câștigătoare este Șantierul Naval Midia SA.
 

Incendiu navă, soldat cu patru decedați

 
Amintim că un incendiu s-a produs joi, 08 august 2024, la Șantierul Naval Midia. Este vorba despre un incendiu la un vapor aflat la reparații în șantierul care aparține lui Ion Dumitrache, președintele organizației municipale a PSD Constanța. În urma exploziei de pe navă, trupurile a patru muncitori români au fost găsite de pompierii militari, cu leziuni incompatibile cu viața.

Un incendiu a izbucnit astăzi la bordul navei AMAR GLYFADA, un vrachier sub pavilion Belize construit în 2002. Nava, cu o lungime de 176,82 metri și o lățime de 29,4 metri, a sosit în portul Midia pe 1 august 2024 și a intrat direct în șantierul naval pentru reparații.

În momentul izbucnirii incendiului, la bordul navei se aflau 21 de membri ai echipajului, dintre care 19 cetățeni sirieni, 1 libanez și 1 egiptean. La fața locului au fost mobilizate de urgență șapte autospeciale de pompieri și două ambulanțe.  

Conform primelor informații, patru lucrători ai șantierului naval sunt dați dispăruți. Se depun eforturi  pentru a-i găsi și a-i salva. Asistența este asigurată la pupa și de remorcherul Alexandru II, care este echipat cu echipamente speciale de stingere a incendiilor.
Din primele informatii focul ar fi izbucnit in compartimentul mașini. Capitania Zonala Constanța va deschide o cercetare  pentru a determina cauzele care au dus la producerea acestui incendiu
 

Despre Șantierul Naval Midia SA


 
Conform Termene.ro, Șantierul Naval Midia SA are ca obiect de activitate „repararea și întreținerea navelor și bărcilor”, are sediul în Portul Midia, Năvodari, județul Constanța și este în funcțiune din 1992.
 
Până în anul 2016, compania a purtat denumirea de 2x1 Holding Cape Midia Shipyard SA.
 
Pentru anul 2022, cu aproximativ 150 de salariați, cu Șantierul Naval Midia a declarat o cifră de afaceri netă  de 44.662.193 de lei, și un profit net de 4.501.268 de lei. În 2023, firma a raportat 124 de salariați, o cifră de afaceri de 42.116.179 lei și un profit de 1.362.213 lei.
 
Acționarii sunt trei persoane juridice, anume: E.T.T. Company SRL, Eurosantis SRL și Tekno Plus SRL.
 
Administratorii sunt: Vasilica Besea, Maria – Mihaela Tătăruș și George Teșeleanu.

Conform Termene.ro, Eurosantis SRL apare și în: Eurosantis Com Invest SRL, Silk Estate SA, R.T.D. Trading SRL și Veronica 95 SA.
 
Vasilica Besea este prezentă și în: Eurosantis Com Invest SRL, Tekno Plus SRL, Media Info Channel SRL și General Taxi SA.
 
Maria – Mihaela Tătătruș figurează ca administrator și în Port Dredging SA.
 

George Teșeleanu apare în societățile: Pantheon Management SRL, Agora Project SRL, Urbis Media Press SRL, Confex Matex International SA, Societatea Națională „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța” SA și Oil Terminal SA.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Împreună în fața tragediei- Efortul neînfricat al pompierilor în cadrul incendiului tragic (FOTO)


 Incendiu la un vapor în Șantierul Naval Midia! Două persoane au murit (VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii