Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DADL a finalizat operatiunea de dezafectare a constructiilor ilegale existente pe plaje - 16.02.2009

ro

16 Feb, 2009 19:28 912 Marime text

ADMINISTRATIA NATIONALA
“APELE ROMÂNE”
DIRECTIA APELOR DOBROGEA - LITORAL

                                                   Constanta, 16.02.2009

Directia Apelor Dobrogea Litoral a finalizat operatiunea de dezafectare a constructiilor ilegale existente pe plaje. Constructiile au fost demolate intr-un termen de cinci zile de la inceperea operatiunii, dar, in urma verificarilor facute, s-au gasit si alte obiective care au trebuit dezafectate.
Directia Apelor Dobrogea Litoral s-a mobilizat pentru a finaliza aceasta operatiune in cat mai scurt timp. In conformitate cu legea, operatorii de plaje aveau obligatia de a dezafecta constructiile provizorii la sfarsitul sezonului estival.
Pana astazi, 16.02.2009, ora 9.00, detinatorii de constructii au fost invitati sa ridice resturile lemnoase rezultate in urma dezafectarilor. Directia Apelor Dobrogea Litoral invita reprezentantii autoritatilor locale sa faca o solicitare pentru a prelua aceste resturi lemnoase neridicate, in vederea distribuirii catre scoli, unitati sanitare sau azile de batrani din judetul Constanta, pentru a fi folosite la incalzire. In cursul zilei de astazi va fi inventariata cantitatea de resturi lemnoase ramase in urma dezafectarilor.

Directia Apelor Dobrogea Litoral va demara in perioada urmatoare Lucrarile specifice de pregatire a plajelor pentru sezonul estival 2009.
Lucrarile se vor desfasura esalonat in functie de particularitatile fiecarei zone, in baza unor programe saptamanale, astfel încat plajele sa fie pregatite pentru inceperea noului sezon estival, pana la jumatatea lunii aprilie. Aceste lucrari vor fi realizate mai intai in zonele cu afluenta mare de turisti (Mamaia, Costinesti, Neptun, Mangalia, Vama Veche), iar pana la inceputul sezonului estival aceste lucrari sa fie finalizate pe toate sectoarele de plaja.
Principalele lucrari care vor fi executate de Directia Apelor Dobrogea – Litoral, prin Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta , pana la aceasta data sunt urmatoarele:
1. Lucrari de igienizare manuala, executate cu echipe de muncitori, pentru indepartarea corpurilor straine (lemnoase si fieroase), colectarea deseurilor si incarcarea manuala in auto, realizate pe toata suprafata de plaja.
2. Lucrari de reabilitare a suprafetelor de plaja aferente orasului Constanta, prin degajarea de vegetatie  , innisipare si nivelare.
3. Lucrarile  degajare a depunerilor de nisip si de demontare a gardurilor cu rol de protectie impotriva eroziunii eoliene .
4. Lucrari de degajare a depozitelor de materialul cochilifer depus in urma sezonului rece la linia tarmului
5. Lucrari de incarcare si transferul cu mijloace de transport a depozitelor de nisip din zonele cu acumulari in zonele deficitare din punct de vedere a stratului de nisip
6. Lucrari de nivelare a suprafetelor de plaja cu utilaje terasiere 
7. Lucrari de degajare a nisipului depus la parapet si alei de promenada
8.Lucrari de evacuare a depozitelor de alge (in conditiile aparitiei acestora)
9. Lucrari de amenajare a malurilor si ravenelor in urma furtunilor inregistrate in peritada sezonului rece.


10.Lucrari de discuire pentru afanarea stratului de nisip 
11. Lucrari de ecologizare in profunzime cu utilaje specializate a stratului de nisip.

Totodata, Directia Apelor Dobrogea Litoral propune autoritatilor locale din zona costiera un parteneriat pentru pregatirea cat mai eficienta a noului sezon estival. In acest sens, in cursul lunilor martie si aprilie, conducerea DADL isi propune sa stabileasca intalniri cu reprezentantii autoritatilor locale din zona costiera, pentru a compatibiliza programele de pregatire ale sezonului estival.

Catalin Anton
Purtator de cuvant

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii