Workshop final RIS-COSAR
Workshop final RIS-COSARWORKSHOP FINAL ÎN CADRUL PROIECTULUI RIS-COSAR
Vineri, 23 septembrie a avut loc workshopul final al proiectului RIS-COSAR, proiect ce s-a derulat în perioada 2008 - 2011 şi care a fost finanţat în cadrul Programului Naţional de Cercetare PN II 2007 - 2013, programul PARTENERIATE ÎN DOMENII PRIORITARE.
Compania Naţională „Administraţia Canalelor Navigabile" SA este parteneră în cadrul proiectului alături de UPB-CEPETET (Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti - Centrul de Cercetare, Proiectare, Service şi Consulting în Domeniul Telecomenzi şi Electronică în Transporturi) - în calitate de coordonator, alţi doi parteneri români, respectiv ITS Romania (Organizaţia română pentru implementarea sistemelor inteligente de transport) şi TeamNet şi doi parteneri europeni (via donau din Austria şi RSOE din Ungaria).
În cadrul workshopului s-a realizat prezentarea structurată a noţiunilor de bază precum şi a tehnologiilor /aplicaţiilor suport ale domeniului RIS ( River Information Services) şi totodată a avut loc lansarea Manualului RIS.
Unul dintre cele mai importante obiective ale acestui proiect a fost editarea manualului RIS, ce se adresează cu precădere utilizatorilor şi beneficiarilor din transportul pe ape interioare care doresc să afle informaţii structurate privind domeniul. Manualul poate fi util şi studenţilor facultăţilor de transporturi, electronică sau automatică, precum şi consultanţilor şi dezvoltatorilor de aplicaţii din domeniul Sisteme de Transport Inteligente.
Dl. Preşedinte Dorin DUMITRESCU - ITS România, coordonator manual RIS : „Lucrarea prezintă mai întâi conceptul RIS şi contextul naţional şi european în care acesta a fost dezvoltat. De asemenea sunt descrise tehnologiile suport utilizate în acest domeniu, serviciile şi aplicaţiile RIS de bază şi avansate, existente la ora actuală. Lucrarea conţine şi o descriere detaliată a sistemelor RIS din ţara noastră precum şi o analiză privind perspectivele de dezvoltare ale domeniului la nivel naţional şi internaţional. "
Pentru înţelegerea conceptului RIS, Dl. Director General Mihai NICULESCU - ITS România a declarat: „RIS reprezintă aplicaţii ale telecomunicaţiilor şi tehnologia informaţiei, materializate în servicii de management al traficului de nave şi de informare asupra transportului pe ape interoare, care conduc la un proces de transport naval mai sigur, mai eficient şi mai „curat". RIS colectează, procesează, evaluează şi distribuie informaţii în timp real, privind calea navigabilă, traficul şi procesul de transport între entităţi publice şi private, participante la procesul de transport pe ape interioare."
Persoană de contact
Andreea Spătaru
0721 20 11 85
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp