Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral reface lucrarile hidrotehnice afectate de inundatii

ro

09 Sep, 2010 21:23 1404 Marime text
Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral va interveni pentru refacerea lucrarilor hidrotehnice afectate urmare a efectelor distructive ale viiturilor de pe Dunare din perioada iunie-iulie 2010. In acest sens, a fost aprobata in regim de urgenta prin HG 796/2010 o investitie in zona localitatilor tulcene Ceatalchioi, Salceni si Plaur. Pagubele inregistrate in aceasta zona, in valoare totala de 21.035.888 lei au constat in: 72case prabusite sau in pericol de prabusire, 180 case avariate, 307 anexe gospodaresti si 10 obiective socio-economice distruse, 2 km drum comunal afectat, 6328 ha teren agricol si 78 ha plantatii tinere inundate cat si 3 diguri de aparare impotriva inundatiilor distruse sau avariate.

In conformitate cu normele si procedurile legale, Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a demarat organizarea de urgenta si finalizarea procedurilor de achizitie in vederea incheierii contractelor. Termenul de finalizare al acestei investitii finantate prin HG 796/2010 este sfarsitul acestui an.

O alta lucrare care va fi realizata este cea din localitatea Grindu, jud. Tulcea. Lucrarile vor fi destinate pentru supraînalţarea, pe o lungime de 5,5 km, a digului contur din localitate. Beneficiar este autoritatea locala, iar Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral prin Sistemul de Gospodarire a Apelor Tulcea ofera in permanenta suportul tehnic pentru realizarea acestei lucrari de urgenta.

Catalin Anton

Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii