Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poluare din conducta CET Palas Constanta

ro

16 Sep, 2010 23:10 1685 Marime text

Referitor la incidentul de poluare semnalat in data de 15.09.2010 ora 16.30, in dana 34 a Portului Constanta, in urma deversarii de produs petrolier dintr-o conducta a CET Palas Constanta prin gura de scurgere ce apartine retelei de canalizare a SC RAJA Constanta, inspectorii din cadrul ABADL au fost la fata locului pentru a asigura suportul tehnic si unde au constatat urmatoarele:

 

 

- reprezentantii CET Palas Constanta au sistat pomparea produsului la ora sesizarii poluarii si au inceput operatiunile de identificare a avariei de pe conducta; a fost izolata fisura din canivoul betonat (al conductelor) care facea legatura cu caminul de canalizare apartinand retelei de canalizarea SC RAJA Constanta;

- produsul petrolier a ajuns prin reteaua de canalizare si in SP0, statia finala de pompare care dirijeaza apele uzate catre Statia de Epurare Constanta Sud. Deasemenea s-a constatat prezenta produsului petrolier si in Statia de Epurare Constanta Sud. SC RAJA SA Constanta a oprit functionarea Statiei de Epurare Constanta Sud la orele 21:00 datorita cantitatii mari de produs petrolier semnalat in SP0, apele uzate fiind descarcate pe conducta de siguranta care deverseaza in dana 63.

- a fost montat in acvatoriul portuar un baraj flotant antipoluare, in lungime de 250 ml, izolandu-se zona.

- tot in acvatoriul portuar, nava tip Depol 5 apartinand Administratiei Porturilor Maritime Constanta, a colectat produs petrolier de pe suprafata apei

Dupa finalizarea cercetarilor, cel care se face vinovat de producerea incidentului de poluare, este obligat sa achite costul operatiunilor de depoluare. De asemenea, cel vinovat este pasibil de o sanctiune cuprinsa intre 30.000 si 50.000 de lei.

 

Catalin Anton

 

 

Responsabil comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii