Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:11 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

C.N. Administratia Porturilor Maritime Constanta - Seminar Transnational Proiect WATERMODE -19-20 Mai 2011

ro

13 May, 2011 16:23 1692 Marime text

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime" S.A. Constanţa va organiza în perioada 19-20 mai 2011 la Hotelul Ibis din Constanta seminarul transnaţional pentru promovarea transportului multimodal din cadrul proiectului WATERMODE, proiect iniţiat de Autoritatea Portului Veneţia, CN APM SA având calitatea de partener de proiect începând cu data de 17 noiembrie 2008.

Proiectul Watermode (Transnational Network for the Promotion of the Water-Ground Multimodal Transport) se realizează în cadrul Programuluide cooperare transfrontalieră în Sud Estul Europei, cu finanţare din partea Fondului European de Dezvoltare Regională, a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei şi din fonduri proprii. Proiectul a fost aprobat în cadrul programului SEE (South East Europe) şi face parte din axa prioritară 3 SEE: „Îmbunătăţirea accesibilităţii", având ca obiectiv final îmbunătăţirea condiţiilor-cadru pentru platformele multimodale.

Partenerii proiectului sunt firme de stat si private din urmatoarele tari: Austria (1), Bulgaria (1), Grecia (2), Ungaria (2), Italia (5), Slovenia (1), Albania (1), Muntenegru (1), Serbia (4), Romania (1). Liderul de Proiect este Autoritatea Portuara Venetia-Italia.

Buget total proiect: 3.193.500 euro din care fonduri FEDR 2.461.600 euro.

Proiectul WATERMODE vizeaza promovarea unei mai bune coordonari intre actorii cu drept de decizie din domeniul transporturilor si firmele implicate in transportul multimodal, cu scopul îmbunatatirii competitivitatii alternativelor la transportul rutier, mai ales prin valorificarea potentialului cooperarii din domeniul logisticii.

Portul Constanţa are un rol foarte important în cadrul proiectului, fiind principalul port la Marea Neagră din parteneriat. De asemenea, faptul că Portul Constanţa este conectat la Dunăre, principala cale de navigaţie interioară din Sud Estul Europei, reprezintă un aspect foarte important pentru obiectivul proiectului. Astfel, principalele activităţi ale proiectului în care Portul Constanţa este implicat sunt: colectarea datelor privind infrastructura logistică din Romania cu scopul alcătuirii bazei de date a proiectului, analiza privind competitivitatea rutelor navigabile ale Europei ca şi alternative sustenabile la transportul pe uscat, definirea standardelor minime şi procedurilor pentru training în domeniul siguranţei pentru angajaţii din porturi, oportunitatea de a atrage interesul politic asupra proiectului şi vizibilitatea parteneriatului prin activităţi de diseminare.

Seminarul din 19-20 mai 2011 - „Portul Constanta : Platforma pentru dezvoltarea si promovarea transportului multimodal in Sud-Estul Europei'- are ca obiectiv principal promovarea coordonarii dintre autoritatile din domeniul transportului si firmele private implicate în lantul logistic, pentru un management mai bun al solutiilor de transport multimodal.

Evenimentul se doreste a fi un semnal pozitiv pentru potentialul de dezvoltare al relatiilor nationale si internationale, de promovare a bunelor practici intre partenerii din domeniul transportului multimodal.

Pentru mai multe detalii despre proiect accesati http://www.watermode.eu/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii