Comunicat "Ziua Portului Constanta la Budapesta"
Comunicat "Ziua Portului Constanta la Budapesta"
19 Nov, 2015 14:48
ZIUA de Constanta
2297
Marime text
Traficul de mărfuri dintre Portul Constanța și Ungaria s-a triplat în primele 9 luni ale anului 2015
- La sfârșitul lunii septembrie 2015 s-au înregistrat 4,93 milioane tone de mărfuri față de 1,69 milioane tone în 2014
- 180 delegați au participat la Ziua Portului Constanța la Budapesta
În acest an, Ziua Portului Constanța s-a desfășurat în prezența a circa 180 de delegați ai companiilor cu activități în domeniul economic, al transporturilor, logisticii și comerțului din Europa Centrală și de Vest și din România. Interesul a fost centrat pe dezvoltarea relațiilor de colaborare și identificarea unor soluții de intensificare a traficului de mărfuri între Constanța și porturile dunărene din Ungaria.
Ambroziu Duma, directorul Exploatare al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, a subliniat creșterea spectaculoasă de trafic înregistrată în primele 9 luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
„La sfârșitul lunii septembrie 2015 s-au înregistrat 4,93 milioane tone de mărfuri între Portul Constanța și destinațiile ungare. Este o creștere importantă dacă o comparăm cu rezultatele din aceeași perioadă a anului anterior, când s-au înregistrat 1,69 milioane tone” a declarat Ambroziu Duma.
Ponderea au reprezentat-o cerealele, 3,24 milioane tone în 2015, față de 0,86 milioane tone în septembrie 2014, dar și combustibilii minerali solizi, 1,35 milioane tone de la 0.61 milioane tone. Au mai completat traficul de mărfuri produsele metalice, produsele alimentare și nutrețurile, etc.
Reprezentantul CN APM la Budapesta, Laszlo Erdelyi, a subliniat aceste rezultate în contextul unei piețe concurențiale puternice: „Este un trafic record, înregistrat în premieră la acest nivel. Vom depăși 5 milioane tone până la sfârșitul anului, astfel Portul Constanța consolidându-și primul loc pe piață cu un trafic dublu față de concurență”.
Ambasadorul României în Ungaria, Alexandru Victor Micula, consideră că cea mai dinamică parte a parteneriatului strategic româno-ungar o reprezintă colaborarea din domeniul economic.
„Din 2010 batem recorduri peste recorduri în ceeace privește comerțul bilateral. Dacă anul trecut am înregistrat 7,35 miliarde euro, datele de până acum ne arată că vom depăși acest nivel în 2015”, a declarat ambasadorul.
Excelența Sa a amintit câteva dintre proiectele de infrastructură româno-ungare, făcând referire la planurile MOL în România, care după ce a investit în portul Giurgiu își propune să construiască noi capacități de stocare în Portul Constanța.
Bela Szalma, președintele Federației Ungare a Porturilor, a tras un semnal de alarmă privind situația de pe Dunăre, unde, din iunie, nivelul scăzut al apei pune probleme transportatorilor.
Evenimentul de la Budapesta este organizat de CN APM SA Constanța, ca un parteneriat reciproc avantajos între firmele care își desfășoară activitatea în domeniul portuar, cu scopul intensificării fluxului diferitelor categorii de mărfuri între companiile portuare și din domenii asociate, din Ungaria și Portul Constanța.
Ziua Portului Constanța la Budapesta este dedicată promovării avantajelor și serviciilor pe care le oferă Portul Constanța clienților săi, creării unor noi oportunități de afaceri pentru atragerea traficului de mărfuri pe Dunăre, precum și stabilirea de noi contacte și colaborări în acest sens.
În cadrul evenimentului, companiile Chimpex, Comvex, Socep, TTS, Umex și United Shipping Agency au participat la B2B Meetings, prilej cu care au avut întâlniri cu firme din Ungaria interesate să înceapă noi colaborări, dar și cu parteneri din zonă.
Evenimentul a devenit un reper și este apreciat de mediul de afaceri din regiune, o oportunitate care se oferă an de an tuturor firmelor de transport și logistică, un prilej cu care întâlnești la un loc portul Constanța – CN APM SA Constanța, porturile de pe Dunăre, operatori importanți, agenți, etc.
Ziua Portului Constanta la Budapesta face parte din strategia CN APM SA Constanța de promovare a facilităților și serviciilor oferite în vederea atragerii traficului de tranzit și consolidării rolului de centru regional și de distribuție.
„Doresc ca acest eveniment să fie de un real ajutor partenerilor noştri din regiune care folosind avantajele portului Constanţa vor contribui la extinderea relaţiilor bilaterale româno-ungare în domeniul transportului naval şi intermodal. Trebuie să fim conștienți că suntem în aceeași barcă, avem aceleași obiective și doar împreună putem să ne creștem afacerile”, a declarat Ambroziu Duma, directorul Exploatare al CN APM SA Constanţa.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii