Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portul Constanţa va găzdui „Black Sea Tall Ships Regatta 2014”

ro

16 May, 2013 11:50 1457 Marime text
Pe data de 15 mai 2013, Lucian Băluţ - directorul general al Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa şi directorul exploatare – Ambroziu Duma au primit vizita organizatorilor evenimentului „Black Sea Tall Ships Regatta 2014”, programat pentru sfârşitul lunii mai 2014, în portul Constanţa: Robin Snouck Hurgronje director regată din partea „Sail Training International”, Gwyn Brown – director comercial, Peter Newell – director de cursă. Din partea română organizatorul este „Navigator Yacht Club”, reprezentat la primele discuţii de către Călin Marinescu – preşedintele comitetului de organizare. Din partea  Forţelor Navale Române a participat la discuţii cdor. Moise Gabriel - comandantul Navei Şcoală „Mircea cel Bătrân”.
Oaspeţii au solicitat ca CN APM SA Constanţa să fie co-organizator al evenimentului şi au primit asigurări din partea directorului general Lucian Băluţ, că vor beneficia de tot sprijinul necesar desfăşurării în cele mai bune condiţii a unui eveniment internaţional de o asemenea anvergură.
Organizatorii s-au interesat de aspectele tehnice pe care le poate oferi portul Constanţa: acces la utilităţi, locaţii pentru desfăşurarea programului de-a lungul a patru zile, formalităţile legale ce trebuie îndeplinite, ş.a.m.d..

Delegaţia a vizitat terminalul de pasageri şi danele din zonă,  pentru a vedea la faţa locului care sunt condiţiile pentru organizarea evenimentului aflat la cea de-a 57-ea ediţie, prilejuită de împlinirea a 75 de ani de la preluarea bricului Mircea de către Marina Militară Română.

„Black Sea Tall Ships Regatta 2014”, organizată în premieră în Marea Neagră,  va fi o cursă pentru nave cu vele de toate tipurile şi are ca plecare portul Varna, Bulgaria  (30 aprilie - 03 mai 2014), cu oprire la Novorossiysk, Rusia (9 - 12 mai), apoi în portul Sochi, Rusia (15 - 18 mai), iar la final în portul Constanta, România (24 - 27 mai).
Echipajele navelor participante ar putea să înregistreze aprox. 2000 persoane.
Programul va include vizitarea navelor, jocuri sportive, decernarea premiilor şi o paradă a echipajelor prin centrul municipiul Constanţa.

DIRECTOR GENERAL,

Prof. Dr. Ing. Lucian BĂLUŢ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii