Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonia de validare, de catre Curtea Constitutionala, a alegerii in functia de Presedinte

ro

16 Dec, 2009 17:06 704 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
(16 decembrie 2009)

REF: Participare la ceremonia de validare, de către Curtea Constituţională, a alegerii în funcţia de Preşedinte al României

Preşedintele României, Traian Băsescu, a participat la ceremonia de validare, de către Curtea Constituţională, a alegerii sale în funcţia de Preşedinte al României. Vă prezentăm alocuţiunea susţinută cu acest prilej:

„Domnule preşedinte al Curţii Constituţionale,
Domnilor judecători ai Curţii Constituţionale,
Doamnelor şi domnilor asistenţi ai judecătorilor Curţii Constituţionale,
Doamnelor şi domnilor,

Este un moment unic în viaţa unui şef de stat momentul în care poate fi reales. Mie poporul român mi-a făcut această onoare şi trebuie să spun că românii, pe data de 6 decembrie, mi-au dat unii susţinere, alţii mi-au dat o lecţie. Indiferent care a fost poziţia românilor pe data de 6 decembrie, voi fi Preşedintele tuturor şi al celor 22 de milioane de români care trăiesc în frontierele actuale ale României şi al celor aproape 10 milioane de români care trăiesc în afara frontierelor. Cu certitudine, obiectivul principal este ca fiecare român să simtă că Preşedintele este şi al lui, indiferent cum a votat pe 6 decembrie şi acesta este crezul meu pentru următorii cinci ani. Ştiu că România trece printr-o situaţie relativ dificilă - la fel ca aproape toate ţările Uniunii Europene -, iar în această perioadă avem nevoie mai mult ca oricând de solidaritate, o solidaritate care nu poate să vină în absenţa unei atitudini a preşedintelui României îndreptată în mod egal către fiecare român. Aş exprima gândul că responsabilitatea unui Preşedinte în exercitarea celui de-al doilea mandat este mai mare decât pentru primul mandat. Experienţa acumulată, analiza celor bune, dar şi a greşelilor primului mandat este obligatorie şi în acelaşi timp este premisa ca un Preşedinte să îşi exercite mai bine al doilea mandat.

Este, de asemenea, un alt obiectiv al celui de-al doilea mandat de preşedinte al României, acela de a fi mai bun decât în primul mandat. Dincolo de aceste gânduri, Preşedintele are obligaţia să găsească formulele politice care să ducă la îndeplinirea integrală sau a celei mai mari părţi din programul cu care a câştigat alegerile, iar pentru mine nu este obiectiv mai mare în momentul de faţă decât modernizarea statului român. Avem un stat care, prin costurile lui, apasă prea greu pe umerii fiecărui român, trebuie să simplificăm statul, trebuie să facem ca resursele care se cheltuiesc cu funcţionarea statului să devină resurse la dispoziţia dezvoltării României, la dispoziţia românilor care au nevoie de resurse financiare.

Acestea sunt câteva gânduri cu care îmi încep cel de-al doilea mandat şi nu pot să închei micul meu discurs fără a mulţumi încă o dată tuturor românilor, românilor de acasă şi românilor din afara frontierelor, fără a mulţumi Biroului Electoral Central, care a depus o muncă fantastică pentru a asigura alegeri libere şi corecte, fără a mulţumi Curţii Constituţionale, care, prin decizia sa de renumărare a voturilor nule, a consolidat credibilitatea acestor alegeri.

Mulţumesc tuturor şi vă asigur că voi face tot ce ţine de mine pentru a fi Preşedintele de care România are nevoie azi. Vă mulţumesc!”

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii