Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratia de presa a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, inaintea plecarii la Bruxelles

ro

18 Sep, 2009 17:54 842 Marime text

Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut joi, 17 septembrie a.c., la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă", o declaraţie de presă, înaintea plecării la Bruxelles, la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Vă prezentăm textul declaraţiei de presă:

„Bună ziua,

În această seară, voi participa la o reuniune extraordinară a şefilor de stat şi de guvern ai Uniunii Europene, dedicată pregătirii poziţiei comune a Uniunii Europene pentru Summit-ul G20 de la Pittsburgh, din perioada 24-25 septembrie 2009.

În mod concret, temele care vor fi discutate şi asupra cărora ne vom pune de acord sunt următoarele: efectele planurilor de redresare asupra stării economiei europene şi globale şi examinarea măsurilor care sunt necesare în continuare. Un al doilea subiect este definirea coordonată a strategiilor de ieşire din planurile anticriză. Un al treilea este legat de reforma instituţiilor financiare internaţionale. Un alt subiect asupra căruia trebuie să găsim o abordare comună este legat de securitatea energetică şi combaterea schimbărilor climatice. Şi, în sfârşit, ultima temă care va fi în dezbatere este stadiul de finalizare a negocierilor comerciale multilaterale din cadrul Rundei Doha. Acestea sunt obiectivele. Va fi un Consiliu scurt. Vă doresc o zi bună!"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii