Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratia de presa a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, la plecarea spre Varsovia-05.03.2009

ro

05 Mar, 2009 19:02 721 Marime text


COMUNICAT DE PRESĂ
(05 martie 2009)

REF:  Declaraţia de presă a preşedintelui României, Traian Băsescu, la plecarea spre Varşovia
 
Preşedintele României, Traian Băsescu, va efectua joi, 5 martie a.c., o vizită oficială în Republica Polonă, la invitaţia omologului său, Lech Kaczynski.
 
Vă prezentăm textul declaraţiei de presă suţinute de şeful statului la plecare, pe Aeroportul internaţional "Henri Coandă":

„Bună dimineaţa!
Voi efectua o vizită oficială în Republica Polonă, la invitaţia preşedintelui Lech Kaczynski. Obiectivele vizitei sunt discutarea unor probleme de interes comun, ce rezultă din parteneriatul României cu Polonia în interiorul NATO şi în interiorul Uniunii Europene; de asemenea, problematică bilaterală.

Vor mai face obiectul discuţiilor cu înalţii demnitari polonezi teme legate de sinergia Mării Negre şi de parteneriatul estic, cu siguranţă vom discuta problematica legată de criza economică şi modul cum România şi Polonia se confruntă, dar şi soluţiile pe care le au legate de criză, pentru diminuarea efectelor crizei economice. Un alt subiect va fi securitatea energetică.

Nu în ultimul rând, vom discuta despre politica agricolă comună a Uniunii Europene, temă în care ambele ţări sunt în mod egal interesate şi, de asemenea, cu ocazia vizitei, se va semna acordul de funcţionare a Institutului Cultural Român la Varşovia şi a Institutului Cultural Polonez la Bucureşti. Cam acestea vor fi subiectele şi obiectivele acestei vizite.

Vă mulţumesc.”

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii