Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea domnului Jerzy Buzek, presedintele Parlamentului European

ro

10 Jun, 2010 14:42 968 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
(09 iunie 2010)

REF: Primirea domnului Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit miercuri, 09 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European.

Printre temele de discuţie s-au regăsit, cu prioritate, aspecte legate de criza economică şi financiară, consolidarea cooperării cu statele din vecinătatea Uniunii Europene şi politica energetică la nivel comunitar.

Cu această ocazie, s-a apreciat că depăşirea perioadei de criză economică prin care trec statele membre ale Uniunii Europene implică măsuri ferme de consolidare fiscală şi disciplină bugetară.

În cursul discuţiilor, domnul Buzek a subliniat rolul important pe care îl joacă România în consolidarea relaţiilor Uniunii Europene cu statele din regiunea Mării Negre şi din Balcanii de Vest.

Preşedintele Traian Băsescu a subliniat faptul că România joacă un rol activ în promovarea iniţiativelor în regiune, precum Parteneriatul Estic şi viitoarea strategie a Uniunii pentru regiunea Dunării. De asemenea, România va continua să dezvolte proiecte de cooperare cu statele din regiunea Mării Negre, inclusiv în domeniul energetic.

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii