Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea domnului Sohrat Jumaev, ambasadorul agreat al Turkmenistanului in Romania

ro

21 Jul, 2010 20:03 1008 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

(21 iulie 2010)

REF: Primirea domnului Şohrat Jumaev, ambasadorul agreat al Turkmenistanului în România

Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit în audienţă miercuri, 21 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Şohrat Jumaev, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Turkmenistanului în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

Ambasadorul turkmen a reliefat relaţiile politice bilaterale foarte bune şi şi-a exprimat încrederea că va contribui la dezvoltarea relaţiilor economice la un nivel similar. Domnia Sa a adresat mulţumirile Guvernului turkmen pentru bursele oferite de statul român în vederea pregătirii de specialişti în diverse domenii.

Preşedintele Băsescu a salutat prezenţa domnului Jumaev la Bucureşti în calitate de primul ambasador turkmen în România. Preşedintele României şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că aspectele convenite cu prilejul vizitei sale oficiale în Turkmenistan au fost aduse la îndeplinire, inclusiv în ceea ce priveşte bursele pentru tinerii turkmeni. Şeful statului şi-a exprimat speranţa că Turkmenistanul va fi un partener al României şi al Europei în ceea ce priveşte proiectele de diversificare a surselor de hidrocarburi.

Departamentul de Comunicare Publică

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii