Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:05 27 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diferenţa dintre Laser şi SPL - Square Pulsed Light (lumină pulsată) Epilarea definitivă prin metoda SPL, pe înţelesul tuturor

ro

11 Jan, 2013 20:00 55055 Marime text
eva.jpgLaser nu este acelaşi lucru cu SPL. Sunt două metode diferite. Metoda Laser are o compozitie a razei de lumină diferită de cea a luminii pulsate. Laserul este o sursă de lumină monocromatică, ceea ce înseamnă că are o singură culoare sau o singură lungime de undă. Lumina pulsată este policromatică, ceea ce înseamnă că este compusă din mai multe culori sau din mai multe lungimi de undă.

Care sunt beneficiile epilării SPL?

Metoda SPL se bazează pe lungimi de unde infraroşii şi ultraviolete, care sunt de bază în îndepărtarea progresivă a firelor de păr, fiind astfel o metodă mult mai sigură, fără durere şi mult mai ieftină decat epilarea tradiţională cu ceară.

Ce dezavantaje are epilarea cu SPL?

Dezavantajul epilarii cu SPL este acela că pe durata tratamentului nu este permisă expunerea la soare sau la raze UV, cât şi acela că nu pot beneficia de aceste servicii persoanele cu firul de păr blond sau roşcat şi persoanele cu pigmentul foarte închis (negru).

Care este perioada din an prielnică pentru epilare SPL?

Tratamentul de epilare definitivă SPL durează între 6 şi 8 luni. De aceea, perioada din an cea mai prielnică pentru începerea acestui tip de tratament este septembrie - decembrie. Astfel, până în vară, clientele pot scăpa de părul nedorit.

De ce avem nevoie de mai multe şedinţe? În medie, de câte şedinţe avem nevoie?

Părul de pe corp, vizibil pe suprafaţa pielii, îşi are originile în dermă. Este compus în principal din keratină şi melanină, care dă şi culoarea sa. Foliculul de păr, unde părul însuşi îşi are originea, este înrădăcinat adânc în dermă, 6-7 mm de la suprafată. Foliculul de păr este format din patru straturi.

Părul creşte după un ciclu bine defnit. Acest ciclu a fost divizat în 3 faze. Prima fază este numită anagen sau faza de creştere, a doua fază este numită catagen sau faza de desprindere, în timpul căreia firul de păr încetează să crească şi este progresiv eliminat din radacină, iar faza finală este numită telogen sau faza de odihnă a firului de păr, când acesta începe să cadă.

Firele vizibile nu sunt toate în aceeaşi fază a creşterii părului. Unele sunt în faza de creştere, altele în perioada de stagnare. De aceea, firele de păr aflate în faza de crestere (anagen) sunt eliminate folosind metoda SPL, deoarece este singura fază în timpul căreia firul de păr este în contact cu propria radăcină şi poate transfera caldura pentru a putea fi distrus, astfel fiind necesare mai multe şedinţe. Numărul acestor şedinte variază între 6 şi 8.

De ce durează un timp până ce firele de păr cad?

Epilarea este una dintre aplicaţiile cele mai importante ale luminii pulsate. Ţinta este foliculul firului de păr, care nu conţine pigment, devenind astfel o ţintă secundară. Ţinta principală este melanina (pigmentul) din bulbul pilar. Când melanina din firele de păr absoarbe caldura produsă, aceasta este transferată foliculului de păr pe care îl atinge. De aceea, firele de păr aflate în faza de crestere (anagen) sunt eliminate folosind metoda SPL, deoarece este singura fază în timpul căreia firul de păr este în contact cu propria rădăcină şi poate transfera caldura pentru a putea fi distrus. Firul de păr va ieşi din radacină şi, în mod natural, va fi eliminat de corp în aproximativ 15 zile. În această perioadă de 15 zile, firul de păr pare să crească în continuare, dar după această perioadă firul va fi eliminat.

Costă mult epilarea cu SPL? Care este preţul aproximativ al unei şedinţe? Sunt şi alte costuri implicate?

Costurile acestei metode de epilare se ridică de la preţul de 25 de lei până la 300 de lei pentru o sedinţă, în funcţie de zona ce se doreşte a fi tratată. Pentru că este o metodă ce garantează rezultate pe o perioadă de cel puţin 5 ani, costurile sunt amortizate, iar acest tip de tratament nu implică niciun alt cost.

De la ce vârstă o persoană poate să se epileze definitiv?

De la vârsta de 18 ani.

Dacă o persoană se epilează şi apoi naşte, este posibil ca schimbările hormonale să facă părul să crească din nou?

Deoarece numai un fir de păr din trei poate creşte, conform statisticilor, este posibil ca datorită schimbărilor hormonale produse pe durata sarcinii să crească potenţialul apariţiei unuia dintre celelalte două fire de păr în orice moment.

Care este diferenţa dintre SPL şi IPL? Care metodă este mai bună şi de ce?

SPL (square pulse light) reprezintă inovatia în domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficientă decat IPL; SPL este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive şi constante, de aceeaşi intensitate. Mai mult de atât, este eliminată posibilitatea oricărei arsuri, dovendindu-se astfel siguranţa metodei SPL.

Patentată în Franţa şi inventată de doctori şi cercetători ştiinţifici, această metodă avansată şi computerizată asigură un sistem progresiv de înlăturare a firelor de păr de pe corp.
Metoda SPL se bazează pe lungimi de unde infraroşii şi ultraviolete, care sunt de bază în îndepărtarea progresivă a firelor de păr, fiind astfel o metodă mult mai sigură, fără durere şi mult mai ieftină decat epilarea tradiţională cu ceară.

Este nevoie de o îngrijire specială a pielii înainte sau după şedinţa de epilare? Ce trebuie să facem dacă ne decidem să apelam la epilarea cu lumină pulsată?

Nu trebuie folosită ceară sau epilatorul cu 15 zile înainte de începerea tratamentului de epilare definitivă, nu trebuie folosită cremă epilatoare cu 7 zile înainte, nu decolorati părul cu 7 zile înainte, nu vă expuneti la soare sau la solar cu 15 zile înainte şi nu trebuie să luati medicamente fotosensibile. Înainte de şedinţa de epilare definitivă, zona dorită a fi tratată trebuie în primul rând rasă. În al doilea rând, nu trebuie să aplicati crème autobronzante sau creme hidratante.

După sesiunea de tratament, cel putin 15 zile nu trebuie să expuneti la soare sau la UV zonele tratate şi trebuie să folositi o cremă cu factor de protecţie ridicat (SPF 50). Dacă este necesar, între sedinţe, folositi aparat de ras sau cremă epilatoare.

Ce se poate întâmpla în cazul în care nu se respectă aceste recomandari?

În cazul în care nu se respectă recomandarile de la începutul sau de după tratament, pot apărea arsuri pe zonele tratate .

Există cazuri în care epilarea pur şi simplu nu dă rezultate? Care pot fi cauzele? Există o perioadă a lunii când nu se recomandă programarea acestor şedinţe?

Tot părul trebuie să cadă într-un interval de 15 pană la 18 zile după tratament. Dacă nu se întâmplă acest lucru şi nu aveţi nicio îndoială cu privire la calitatea tratamentului efectuat, trebuie să vă opriţi. Fie părul nu este „vizibil" pentru lumină (păr roşu sau blond, cu o concentraţie mică de melanină), fie persoana aparţine acelui procent mic de populaţie care nu răspunde la acest tip de tratament (aprox. 3%).

Perioada lunii în care trebuie evitat tratamentul de epilare definitivă este perioada menstruaţiei.

Există reacţii adverse? Care sunt acestea?

Dacă se respectă atât recomandările date înainte de începerea tratamentului, cât şi cele de după prima şedinţă, şi cu atât mai mult se respectă contraindicaţiile, nu există reacţii adverse.

Cine nu poate apela la epilarea definitivă?

Ca orice metodă, şi aceasta are unele contraindicaţii, iar acestea sunt: tumorile, leziunile dubioase de la nivelul pielii, femeile însărcinate, diabeticii, persoanele care au stimulator cardiac, epilepsie, hemofilie, boli ale pielii( herpes, psoriasis, eczemă, acnee) şi persoanele care urmează tratamente anticoagulante sau tratamente fotosensibile (antibiotice, antidepresive).

Apelează şi bărbaţii la această procedură? În general, pe ce zone ale corpului?

Da. Apelează şi bărbaţii la această procedură de epilare defnitivă. În general, pentru axial, spate şi piept.

Epilarea definitivă este definitivă sau doar pentru o perioadă mai lungă de timp?

Nu este posibil să obtinem rezultate de 100% şi nici care să dureze o viaţă întreagă. Această metodă poate fi eficientă doar pe firele de păr vizibile. Conform statisticilor, numai un fir de păr din trei creşte, celelalte două având posibilitatea de a apărea în orice moment. Acest lucru se poate întâmpla natural, dar poate fi cauzat şi de schimbări hormonale, boli, stress sau după administrarea anumitor medicamente.

Cum putem şti că echipamentul SPL folosit este de calitate?

După rezultatele care se văd încă după prima şedinţă. Părul trebuie să cadă într-un interval de 15 pană la 18 zile de la tratament.

Se poate trata orice tip de păr sau de piele?

Nu. Nu se pot trata cu această tehnologie SPL orice tip de păr sau de piele. Persoanele cu părul roşu sau blond, cu o concentratie mică de melanină, cât şi persoanele care au pigmentul pielii foarte închis (negru) nu pot fi tratate cu această metodă.

„Secretele" noastre: igienă, amabilitate şi respect faţă de client.
Şi pentru rezultate optime, noi respectăm numărul de impulsuri recomandat de producător!

Probabil că nu avem cele mai mici preţuri, însă oferim calitate şi rezultate!
Adresa: Constanţa, str. General Manu nr. 81, parter
Telefon programări: 0746.546.290
Telefon sugestii şi reclamaţii: 0729.491.405
E-mail: constanta@evasalon.ro
Web: http://www.evasalon.ro/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii