Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:16 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiul multinaţional Wind Spring 15

ro

15 Apr, 2015 17:41 3010 Marime text
Peste 2.200 de militari cu armament şi tehnică de luptă din armatele Regatului Unit al Marii Britanii, Republicii Moldova, României şi Statelor Unite ale Americii vor participa la exerciţiul multinaţional Wind Spring 15, ce se va desfăşura, în perioada 16-30 aprilie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, şi la Centrul Administrativ Aerian Mihail Kogălniceanu (CAAMK), din judeţul Constanţa.

Exerciţiul are ca scop antrenarea în comun, într-o concepţie unitară, a militarilor din ţări membre ale NATO sau partenere, pentru menţinerea capacităţii operaţionale a structurilor şi îndeplinirea cerinţelor specifice de interoperabilitate şi standardizare ale Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene.

Ceremoniile de deschidere ale Wind Spring 15 vor avea loc joi, 16 aprilie, de la ora 10.00, în poligonul Smârdan, şi vineri, 17 aprilie, de la ora 10.00, la CAAMK.
 
La exerciţiu participă militari şi tehnică de luptă din unităţi de infanterie mecanizată, tancuri, artilerie antiaeriană, sprijin logistic, subunităţi de vânători de munte, aeronave de tip IAR-330 SOCAT şi IAR-99 ŞOIM din Forţele Aeriene, precum şi elemente de război radio-electronic şi echipe de relaţionare civili-militari (CIMIC).

În cadrul Wind Spring 15 sunt planificate exerciţii de comandament, trageri de luptă, rezolvarea unor situaţii tactice complexe. Pregătirea activităţilor implică şi dislocarea în facilitaţile de instruire din România a detaşamentelor din ţările aliate şi partenere, acţiune demarată la jumătatea lunii martie.

Exerciţiul face parte din seria activităţilor de instruire în comun care se desfăşoară atât în ţară cât şi în afara teritoriului naţional, în cadrul operaţiei „Atlantic Resolve”, pentru demonstrarea măsurilor de reasigurare adoptate în cadrul Consiliului Nord-Atlantic privind asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale, în special în actualul climat de securitate din flancul estic al NATO.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii