Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua societati constantene au prejudiciat cu sume importante statul roman 12.01.2009

ro

12 Jan, 2009 18:07 1039 Marime text

NOTĂ INFORMATIVĂ de la Garda Financiară Constanţa

In urma verificarilor SC Mycedius Shipping SRL Constanta, ce are ca obiect de activitate comertul cu produse energetice, s-a constatat ca aceasta s-a aprovizionat cu C.L.U. si piese auto de la SC Lencom Service SRL Bucuresti. Intrucat s-a dorit verificarea provenientei produselor energetice si a realitatii  tranzactiilor, s-a constatat ca societatea din Bucuresti nu functioneaza la sediul social.

Pentru derularea operatiunilor comerciale cu o societate de tip "fantoma" prin intermediul a 10 facturi fiscale, s-a calculat un prejudiciu adus bugetului de stat compus din TVA, impozit pe profit si accize in suma de 172.495 lei.

De asemenea SC Mycedius Shipping SRL s-a aprovizionat cu produse energetice (motorina) de la SC Prodemo Impex SRL Bucuresti, o alta societate care nu functioneaza la sediul social, avand intocmita in acest sens sesizare penala. In acest caz prejudiciu adus bugetului de stat, compus din TVA, impozit pe profit si accize - este in suma de 2.990.181 lei.

SC Mycedius Shipping SRL a inregistrat pe cheltuieli facturi fiscale de prestari servicii emise de societati din Constanta, fara ca intre aceste societati sa existe contracte comerciale de prestari servicii. Pentru inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli care  nu au la baza operatiuni reale s-a prezumat ca prejudiciul creat este in valoare de 62.940,89 lei.

S-a calculat astfel un rejudiciul adus bugetului de stat de catre SC Mycedius Shipping SRL este in suma totala de 3.104.456 lei.

SC Mycedius SRL  Constanta, societate  care are acelasi administrator ca si SC Mycedius Shipping SRL, s-a aprovizionat cu produse energetice (benzina, motorina, C.L.U.) de la SC Lencom Service SRL Bucuresti, societate care nu functioneaza la sediul social declarat. Pentru efectuarea de tranzactii cu societati de tip "fantoma"  prin intermediul a 442 facturi, fiscale s-a calculat un prejudiciu in suma de 33.535.034 lei, compus din impozit pe profit, TVA si accize.

Pentru ambele societati s-au intocmit sesizari penale care au fost transmise Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta precum si adrese catre Directia Generala a Finantelor Publice Constanta in vederea stabilirii obligatiilor fiscale in intregime datorate bugetului de stat.

COMISAR SEF SECTIE

Cristian Radu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii