Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:34 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea A.P.M. Constanta în perioada 13.06 - 17.06.2011

ro

21 Jun, 2011 16:29 1244 Marime text

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 13.06 - 17.06.2011 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi raportarea săptămânală privind articolele de presă care vizează problematica de mediu.

A fost transmisă la ARPM Galaţi raportarea lunară privind Solicitările de informaţii publice deţinute de autorităţile publice.

Programul Casa Verde

În cadrul "Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire" sesiunea 2010 s-au depus 6 dosare de decontare, în total fiind depuse pana la aceasta data 114 dosare de decontare, si s-au semnat 19 contracte de finanţare nerambursabila, in total fiind semnate 266 de contracte pana in prezent.

În cadrul "Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire" sesiunea 2011 s-au depus 57 dosare de finanţare nerambursabila, in total depunându-se 132 de dosare de finanţare.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 113 acte de reglementare şi 36 consultaţii tehnice.

DEZBATERI PUBLICE: nu au fost dezbaterii publice in aceasta saptamana.

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S)

A fost transmisa la ARPM Galati raportarea referitoare la toate tipurile de depozite de deseuri, la statiile de sortare, statii de compostare si la instalatiile de balotare a deseurilor menajere din judetul Constanta.

A fost finalizata verificarea, validarea si introducerea chestionarelor GD - PRODDES, GD - MUN, GD -TRAT, GD - COLECTARE/TRATARE, GD - NAMOL, in baza de date MEDIUS, la nivel local.

În vederea întocmirii Raportului anual privind starea mediului în judeţul Constanţa, pentru anul 2010, sunt prelucrate date privind Gestionarea deşeurilor (deşeuri municipale, deşeuri industriale şi deşeuri generate din activitaţi medicale)

Au fost aprobat şase Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversitatii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-a monitorizat stadiul conformării instalaţiilor şi echipamentelor cu prevederile Directivei. A fost asigurată corespondenţa cu privire la actualizarea certificatelor de inspecţie tehnică COV referitoare la respectarea cerinţelor tehnice în exploatare a instalaţiilor, in scopul limitării emisiilor de compuşi organici volatili.

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .

In perioada de 19.04-24.06.2011 patru reprezentante APM Constanţa din cadrul Serviciului Monitorizare participa la Sesiunea de instruire ECDL care se va desfăşura la Centrul de Instruire în Informatică GMB Computers din Constanţa.

S-a transmis la ARPM Galaţi urmatoarele raportari:

 Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa.

 Raportare privind Fişa Judeţului.

Compartimentul Laborator (C.L.)

Aer

S-au prelevat probe in vederea determinării de pulberi sedimentabile,pulberi totale in suspensie,emisii si masuratori de sonometrie de la următoarele societăţi :

S.C. EWIND S.R.L. CTA(Parcurile eoliene Pecineaga,Galbiori si Fantanele))-sonometrie

S.C. ARGUS S.A. CTA -pulberi totale in suspensie, imisii

 SC. LITORAL CONSTRUCT S.R.L. C-TA- pulberi sedimentabile,pulberi totale in suspensie

S.C. COLAS DRUMURI S.R.L. OVIDIU- pulberi totale in suspensie, pulberi sedimentabile,emisii

S.C. C.O.M.C.M. S.A. C-TA-(23 AUGUST,MANGALIA, SEDIU, CARIERA SIBIOARA)- pulberi sedimentabile

În cadrul programului de monitorizare zilnica a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabara, Medgidia. Probele sunt in lucru pentru determinarea concentraţiilor de metale grele din aer - plumb, cadmiu, nichel, arsen.

S-au definitivat buletinele de analiza din saptamana trecuta.

Apa

S-au prelevat probe de apa uzata,apa pluvial, apa acvatoriu, la cererea urmatoarelor societati:

 S.C. DORNA BAU S.R.L MAMAIA-TERASA SIRET--apa uzata

 S.C. DORNA STIL S.R.L MAMAIA-RESTAURANT DORNA--apa uzata

 Laboratorul de Radioactivitate Cernavoda- apa meteorica

In cadrul monitorizarii lunare s-au prelevat ape uzate de la S.E. EDILMED si S.E. Poarta-Alba.

Probele sunt in lucru.

S-au definitivat analizele si buletinele de analiza din săptămâna trecuta.

Sol

Probele de sol prelevate saptamana trecuta in cadrul programului de monitorizare intern (luna mai) ,arealul Medgidia sunt in lucru.

Radioactivitate

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

DIRECTOR EXECUTIV,

Senol ZEVRI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii