Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANTA IN PERIOADA 28.09 – 04.10.2009

ro

05 Oct, 2009 20:21 1503 Marime text

05.10.2009

INFORMARE DE PRESĂ
ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANŢA ÎN PERIOADA  28.09 – 04.10.2009

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 28.09 – 04.10.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte (C.R.P.C.P.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

Serviciul Autorizare şi Controlul Conformării (S.A.C.C.)

În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări şi Legislaţie Orizontală (B.A.A.A.L.O.) s-au eliberat 54 de acte de reglementare şi 27 de consultaţii tehnice.

În data de 28 septembrie 2009, la Căminul Cultural Topraisar, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea acordului de mediu pentru Proiectul „Lucrări de construire noi capacităţi de producere energie electrică – 3 centrale eoliene, post măsură, lucrări de construire reţea de alimentare cu energie electrică, drumuri de acces în incintă – parcela A716/3” în extravilanul Comunei Topraisar, beneficiar SC Neg Project 1 SRL.

În data de 29 septembrie 2009, la punctul de lucru al SC Şantierul Naval Orşova SA  din Comuna Agigea, incintă Port Constanţa Sud, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea autorizaţiei de mediu pentru Proiectul „Şantier construcţii şi reparaţii nave” amplasat în Agigea, incintă Port Constanţa Sud, beneficiar Şantierul Naval Orşova SA – Sucursala Agigea.

În data de 30 septembrie 2009, la sediul SC Ostrovit SA, Comuna Ostrov, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea autorizaţiei de mediu pentru Proiectul „Extracţia nisipului şi a pietrişului din albia minoră a Dunării” în Comuna Ostrov, beneficiar SC Ostrovit SA.

În data de 30 septembrie 2009, la Căminul Cultural Cobadin, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea acordului de mediu pentru Proiectul „Parc eolian Cobadin – 20 centrale eoliene” în extravilanul Comunei Cobadin, beneficiar SC Extrapower SRL.


În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului (C.C.M.R.):
- verificarea amplasamentului la S.C. SALPREST SP S.R.L; S.C. AGROSELECT S.R.L., S.C. SAGROS SAM S.R.L., S.C. MARION PREST S.R.L, S.C. AGROVITIS S.R.L,S.C. AGRO MADALINA S.R.L.

Serviciul Implementare Politici de Mediu (S.I.P.M.)

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale (B.G.D.C.)
Au fost transmise raportările cu privire la:
- operatorii economici care desfăşoară activităţi cu mercur şi compuşi cu mercur.
- firmele autorizate sau în curs de autorizare pentru colectarea, transportul şi tratarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Operatorii economici implicaţi în activităţi cu metale restricţionate şi compuşi ai acestora au obligaţia de a transmite către APM informaţii privind cantităţile exportate/importate/utilizate în anii 2008 şi 2009.

Au fost verificate chestionarele privind generarea şi gestionarea deşeurilor transmise de unităţile economice care generează deşeuri, cât şi de unităţile economice autorizate să desfăşoare activităţi de colectare, transport, depozitare temporară, valorificare şi eliminare deşeuri în vederea introducerii în baza de date naţionala MEDIUS.

Au fost aprobate şapte Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către instalaţii de valorificare/eliminare a deşeurilor periculoase, din judeţul Constanţa.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate (C.P.N.P.S.S.B.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere Serviciului A.C.C. privind încadrarea amplasamentelor aferente activităţilor pentru care s-au solicitat acte de reglementare, în raport cu ariile protejate de interes naţional, comunitar şi internaţional.

Compartimentul Calitate Aer (C.C.A.)
Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-au solicitat agenţilor economici informaţii privind monitorizarea stadiului de conformare a instalaţiilor şi echipamentelor la prevederile Directivei precum şi prezentarea Certificatelor de inspecţie tehnică COV în vigoare.
În vederea realizării Inventarului Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră în conformitate cu HG nr. 1570/2007, au fost transmise agenţilor economici chestionarele în vederea completării.

Serviciul  Monitoring, Baze de Date şi Rapoarte (S.M.B.D.R.)
S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare.

Laboratorul de analize fizico-chimice

Aer
S-au efectuat analize de pulberi sedimentabile, pulberi totale în suspensie, sonometrie, emisii la cererea următorilor beneficiari:


· S.C. SORENA S.A. PORT C-ŢA –(pulberi sedimentabile, pulberi totale în suspensie)
· S.C. URANUS-PLUTON S.R.L. - (pulberi sedimentabile, pulberi totale în suspensie)
· S.C. COMCM S.A.  C-TA – puncte de lucru: sediu - b-dul Aurel Vlaicu nr. 144 şi cariera Sibioara (pulberi sedimentabile, sonometrie, pulberi totale în suspensie)
· S.C. DOBROMIN S.A. C-TA – puncte de lucru: carierele Corbu şi Ovidiu - (pulberi totale în suspensie)

S-au  definitivat analizele la probele prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis  buletinele de analiză corespunzătoare

Apă
S-au prelevat  probe de apă uzată  si apa pluvial de la:
· S.C. DOBROMIN S.A. C-TA – puncte de lucru: carierele Corbu (apă pluvial) şi Ovidiu (apă uzată şi apă pluvial)

S-au  definitivat analizele la probele prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis  buletinele de analiză corespunzătoare.

Sol (monitorizare interna-luna septembrie)
S-au definitivat indicatorii fizico-chimici la cele  două probe  de sol prelevate în săptămâna anterioară de la COMBINATUL DE ÎNGRĂŞĂMINTE CHIMICE S.A. NĂVODARI (suprafaţă, adâncime).

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe doamna Adriana Rusnac din cadrul Compartimentului Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte.


DIRECTOR COORDONATOR
Senol ZEVRI

Compartiment  Relaţii Publice,
Comunicare, Programe, Proiecte
Adriana RUSNAC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii