Activitatea APM Constanta in perioada 05.04 –11.04.2010
Activitatea APM Constanta in perioada 05.04 –11.04.201009.04.2010
INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea APM Constanţa în perioada 05.04 –11.04.2010
În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 05.04 – 11.04.2010 s-au desfăşurat următoarele activităţi:
Compartimentul Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte (C.R.P.C.P.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
Serviciul Autorizare şi Controlul Conformării (S.A.C.C.)
În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări şi Legislaţie Orizontală (B.A.A.A.L.O.) s-au eliberat 63 acte de reglementare şi 21 consultaţii tehnice.
Dezbateri publice organizate:
- PRIMĂRIA TECHIRGHIOL – emitere aviz PUZ pentru investiţia: amenajarea malului lacului Techirghiol, la sediul Primăriei Techirghiol, data 07.04.2010, ora 16.00;
- S.C. MAMAIA INVESTMENT S.R.L. – emitere acord de mediu pentru investiţia: ansamblu rezidenţial, zona Pescărie, la sediul str. Decebal nr. 74, data 09.04.2010, ora 16.00.
În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului (C.C.M.R.):
- Participare la comisia SEVESO pentru accidente la : S.C. ROMPETROL RAFINARE S.A.
Serviciul Implementare Politici de Mediu (S.I.P.M.)
Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale (B.G.D.C.)
Au fost transmise către ARPM Galaţi datele necesare întocmirii Raportului de Monitorizare a Planului Regional de Gestionare a Deşeurilor.
În scopul realizării capitolelor privind deşeurile, substanţele si preparatele chimice periculoase, din Raportul privind starea mediului în judeţul Constanta, în anul 2009, sunt prelucrate datele transmise de operatorii economici în raportările anuale privind evidenta gestiunii deşeurilor.
In perioada 19 martie – 19 aprilie 2010 se derulează Campania Naţională de Informare, Conştientizare şi Responsabilizare în domeniul gestiunii deşeurilor.
In acest sens, un reprezentant al biroului GDC a participat în data de 10.04.2010, alături de reprezentanţii ONG Mare Nostrum la o acţiune de informare şi conştientizare a populaţiei privind colectarea uleiului vegetal uzat. Acţiunea s-a desfaşurat în pieţele Km 4-5 şi Abator.
Au fost aprobate doua Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.
Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate (C.P.N.P.S.S.B.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
În conformitate cu prevederile Ordinului M.M.D.D. nr. 755/2007, privind aprobarea modelului fişei de evidenţă a fiecărei grădini zoologice şi fiecărui acvariu public, precum şi a Registrului naţional al grădinilor zoologice şi acvariilor publice, a fost transmisă la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi situaţia actualizată privind fişele de evidenţă ale secţiilor Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, corespunzătoare perioadei 01.01.2010 - 31.03.2010 şi Lista colecţiei de animale pe anul 2009.
Compartimentul Calitate Aer (C.C.A.)
Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-a monitorizat stadiul conformarii instalaţiilor şi echipamentelor cu prevederile Directivei.
Prin publicarea in Monitorul Oficial nr. 155 a Hotararii de Guvern nr.133/2010 care modifica HG 780/2006 privind schema de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera, operatorii care vor intra incepand cu anul 2013 sub incidenta schemei de comercializare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, au fost informati cu privire la obligativitatea transmiterii datelor cu privire la emisiile de gaze cu efect de sera, argumentate corespunzator si verificate de verificatori acreditati, precum si de afisarea pe pagina de internet a APM Constanta si ANPM Bucuresti a proiectului de Ordin de Ministru pentru aplicarea formatului de raportare a datelor privind emisiile de gaze cu efect de sera si a metodologiei de calcul a emisiilor.
Serviciul Monitoring, Baze de Date şi Rapoarte (S.M.B.D.R.)
S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au inregistrat depasiri ale concentratiilor imisiilor .
Laboratorul de analize fizico-chimice
Aer
S-au definitivat analizele la probele de aer prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare.
Apa
S-a prelevat o proba de apă uzată şi una de apă pluvială de la:
· S.C. VECTRA BETOANE ŞI AGREGATE S.R.L. C-TA
S-au definitivat analizele la probele de apă prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare.
Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.
Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe doamna Elena Filip din cadrul Compartimentului Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte.
DIRECTOR ,
Senol ZEVRI
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp