Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:19 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea APM Constanta in perioada 21.06 – 25.06.2010

ro

28 Jun, 2010 14:02 1289 Marime text

28.06.2010

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea APM Constanţa în perioada  21.06 – 25.06.2010

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 21.06 – 25.06.2010 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte (C.R.P.C.P.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

Serviciul Autorizare şi Controlul Conformării (S.A.C.C.)
În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări şi Legislaţie Orizontală (B.A.A.A.L.O.) s-au eliberat 75 acte de reglementare şi 29  consultaţii tehnice.

În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului (C.C.M.R.):
- s-a efectuat verificarea amplasamentului la S.C. ROMPETROL PETROCHEMICALS S.R.L.;
- s-a efectuat verificarea conformarii la SC IRIDEX GROUP IMPORT – EXPORT S.R.L. punct de lucru Costinesti si Incinta Port .

Serviciul Implementare Politici de Mediu (S.I.P.M.)
Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale (B.G.D.C.)

Au fost introduse datele, pentru anul 2009, raportate de operatorii economici autorizaţi pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, în baza naţionala de date privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Au fost introduse în baza naţionala de date MEDIUS informaţiile, aferente anului 2008, conţinute în chestionarele PRODDES, privind generarea şi gestionarea deşeurilor.
Au fost aprobate opt Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.
A fost realizată raportarea privind:
- situaţia firmelor autorizate sau în curs de autorizare pentru incinerarea deşeurilor,
- stadiul închiderii crematoriilor,


- fluxul deşeurilor. Conform raportărilor operatorilor economici autorizaţi, în luna mai 2010, la nivelul judeţului Constanţa, au fost colectate: 148,441 tone deşeuri PET, 274,575 tone deşeuri de materiale plastice, 528,664 tone deşeuri carton şi hârtie, 45,613 tone uleiuri uzate, 836,906 tone deşeuri lemnoase, 489,14 tone anvelope uzate şi 2948,53 tone deşeuri de sticlă.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate (C.P.N.P.S.S.B.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-a emis o autorizatie de vanatoare.

Compartimentul Calitate Aer (C.C.A.)
Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-a monitorizat stadiul conformarii  instalaţiilor şi echipamentelor cu prevederile Directivei. A fost asigurata corespondenta cu privire la actualizarea certificatelor de inspectie tehnica COV referitoare la respectarea cerintelor tehnice in exploatare a instalatiilor, in scopul limitarii emisiilor de compusi organici volatili.

Serviciul  Monitoring, Baze de Date şi Rapoarte (S.M.B.D.R.)
S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au inregistrat depasiri ale concentratiilor imisiilor .
In procedura de elaborare a Programului Integrat de Gestionare a Calitatii Aerului s-a incheiat stadiul de consultare a publicului privind continutul Programului si a masurilor din Program in data de 10.06.2010, urmand ca in saptamana 28.06.2010-02.07.2010 sa afisam anuntul public privind data Dezbaterii publice in interval de 30 de zile de la publicare. 
Se continua procedura de elaborare a Programului.

Laboratorul de analize fizico-chimice
Aer
S-au efectuat analize de determinare a pulberilor totale in suspensie (P.T.S.), pulberi sedimentabile si nivel de zgomot la societatile:


· S.C. URANUS PLUTON S.RL.. –Criera Cerna,judetul Tulcea –sediu-
· S.C. POLARIS M. HOLDING S.A  C-TA– sediu-
· S.C. ECOWINDPOWER ENERGY S.A.-PARC EOLIAN – loc. Mireasa
· S.C. ROMCONSTRUCT S.R.L.-Parc Eolian – loc. Silistea
 
S-au definitivat analizele la probele de aer prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare. In cadrul programului de monitorizare au fost prelevate probe de pulberi sedimentabile din zona Cernavoda , Medgidia si Constanta.
Apa
S-au prelevat probe de  apa uzata  si precipitatii de la societatile : 
· S.C. REMAT S.A. Constanta –sediu-
· S.C. ROCRIS S.R L. MAMAIA– Hotel Lido
· S.C. Camirasi S.R.L.C-TA –
· A.P.M. CONSTANTA-precipitatii
· Laboratorul de radioactivitate Cernavoda- precipitatii

S-au definitivat analizele la probele de apă prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare.

SOL
 Nu s-au prelevat   probe  de sol .
DESEURI
S-a prelevat o proba de cenusa provenita din deseuri animaliere (cadavre pasari) de la incineratorul societatii:
· S.C. AVICOLA LUMINA S.A.

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.
Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe doamna Elena Filip din cadrul Compartimentului Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte.

p.DIRECTOR EXECUTIV ,
Senol ZEVRI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii