Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea APM Constanta in perioada 26.04 –30.04.2010

ro

30 Apr, 2010 18:25 843 Marime text

30.04.2010

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea APM Constanţa în perioada  26.04 –30.04.2010

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 26.04 – 30.04.2010 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte (C.R.P.C.P.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

Serviciul Autorizare şi Controlul Conformării (S.A.C.C.)
În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări şi Legislaţie Orizontală (B.A.A.A.L.O.) s-au eliberat 62 acte de reglementare şi 38 consultaţii tehnice.
- participare la sedinta de Analiza a documentatiilor pentru Lucrarile de alimentare cu apa si canalizare din jud. Constanta si Ialomita, finantate pe POS-mediu;
- participare la dezbatere publica pentru emiterea Acordului de Mediu pentru SC Liard Marvimex SRL, la sediul Primariei Rasova.

În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului (C.C.M.R.):
- participare la dezbatere publica pentru emiterea Autorizatiei Integrate de Mediu pentru SC Rodata SRL, la sediul societatii;
- participare la SC Chimpex SA pentru exercitiu aplicare Plan de Urgenta Extern (PUE), impreuna cu GNM si ISU Dobrogea.

Serviciul Implementare Politici de Mediu (S.I.P.M.)
Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale (B.G.D.C.)
Au fost transmise către ARPM Galaţi raportările privind:
 - firmele autorizate sau în curs de autorizare pentru colectarea, transportul şi tratarea/eliminarea deşeurilor periculoase ;
 - operatorii economici autorizaţi pentru colectare si dezmembrare/tratare VSU;
A fost aprobat un Formular pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.


Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţie Sol şi Subsol, Biosecuritate (C.P.N.P.S.S.B.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

Un reprezentant al Compartimentului a participat la Wokshop-ul privind consultarea factorilor interesaţi privind proiectul "Pregătirea documentelor suport în vederea implementării procesului de menţinere şi îmbunătăţire a stadiului de conservare a rezervaţiei naturale „Dunele marine de la Agigea”, Wokshop organizat de către Universitatea Al.I.Cuza în data de 30.04.2010, în Agigea, la sediul Staţiunii Biologice Marine "Prof. dr. Ioan Borcea".

Compartimentul Calitate Aer (C.C.A.)
Ca urmare a sarcinilor care revin operatorilor economici care deţin instalaţii care intră sub incidenţa Directivei 94/63/CE transpusă în legislaţia din România prin HG 568/2001 republicată, privind controlul emisiilor de compuşi organici volatili (COV) rezultaţi din depozitarea carburanţilor şi din distribuţia acestora de la terminale la staţiile de distribuţie a carburanţilor s-a monitorizat stadiul conformarii  instalaţiilor şi echipamentelor cu prevederile Directivei.

Serviciul  Monitoring, Baze de Date şi Rapoarte (S.M.B.D.R.)
S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au inregistrat depasiri ale concentratiilor imisiilor .

Laboratorul de analize fizico-chimice
Aer
S-au efectuat analize de determinare a Pulberilor totale in suspensie(P.T.S.) si a Pulberilor sedimentabile :
 la societatea :
· S.C. CARPAT BETON S.R.L.- CONSTANTA

S-au definitivat analizele la probele de aer prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare.
Apa
S-a prelevat o proba de  apa uzata de la societatea : 
· S.C. CARPAT BETON S.R.L.- CONSTANTA

S-a prelevat o proba  apa precipitatii ( St. RA Cernavoda ).
S-au definitivat analizele la probele de apă prelevate în săptămâna anterioară şi s-au emis buletinele de analiză corespunzătoare.

SOL
S-au prelevat  12 probe sol – MONITORIZARE din zona S.C. C.I.CH. NAVODARI S.A. 

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.
Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe doamna Elena Filip din cadrul Compartimentului Relaţii Publice, Comunicare, Programe, Proiecte.

p.CONDUCATORUL UNITATII ,
Senol ZEVRI

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii