Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

19 incidente în legătură cu procesul electoral, semnalate în județul Tulcea (VIDEO)

ro

09 Jun, 2024 15:40 915 Marime text
Structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral, conform reprezentanților IPJ Tulcea. 

La nivelul județului Tulcea au fost semnalate 19 incidente în legătură cu procesul electoral. Dintre acestea 9 nu s-au confirmat, iar 10 sunt în curs de verificare.

Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul.

Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale:  1 amendă în valoare de 600 de lei și 7  avertismente. 

Totodată, s-au întocmit dosare penale pentru 2 posibile infracțiuni.

 Exemple:

„La data de 9 iunie 2024, în jurul orei 07:10, Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu, au fost sesizați de către un funcționar public, angajat al unei instituții publice, cu privire la faptul că unui cetățean care se afla la secția de votare i-a fost sustras actul de identitate de către o altă persoană.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 68 de ani i-a sustras actul de identitate persoanei în cauză, cu intenția de a-l împiedică să și exprime votul.

În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.


În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate 123 de persoane și 110 vehicule, fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale și o infracțiune constatată“ - au precizat reprezentanții IPJ Tulcea.


Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor concentra misiunile pe menținerea ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme. 

O atenție deosebită va fi acordată soluționării sesizărilor privind fapte contravenționale sau penale care au legătură cu alegerile.

Citește și: 

O persoană care ar fi împărțit fluturași electorali în fața unei secții de votare din Valu lui Traian, sancționată contravențional
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii