Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri 2024 Ministrul de Interne, anunț de ultim moment despre transportul buletinelor de vot

ro

11 Jun, 2024 14:50 492 Marime text

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a precizat marţi că problemele de organizare apărute în procesul electoral sunt exclusiv în competenţa altor autorităţi, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluţionării acestora.

Angajaţii MAI nu au nici atribuţia, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci sau să inventarieze materialele electorale, transmite un comunicat de presă din partea MAI. 

Oficial de la MAI:

Având în vedere informațiile vehiculate public privind derularea procesului electoral, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, transmite următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile sale de ordine publică, respectiv Poliția și Jandarmeria, are, potrivit legii, doar atribuții de pază a locațiilor: săli, birouri etc., sigilate, în care sunt depozitate buletinele de vot de către cei care au atribuții legale în acest sens.

De asemenea, structurile MAI au obligația de a asigura protecția buletinelor de vot pe timpul transportului acestora, dar, acest transport NU se realizează cu mijloacele MAI, potrivit legii.

Angajații MAI nu au nici atribuția, nici dreptul să manevreze fizic buletinele de vot, să numere voturi sau saci, sau să inventarieze materialele electorale.

Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat și desfășoară misiuni în contextul scrutinului electoral cu imparțialitate și respectând legea.

Problemele de organizare apărute în proces sunt exclusiv în competența altor autorități, structurile MAI neavând pârghii legale pentru a interveni cu scopul soluționării acestora.


Citește și:

Alegeri locale 2024Trei primării din Constanța vor avea primar de la USR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii