Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Alegeri Costinești După trei ore de la deschiderea urnelor, prezența la vot este de 26%

ro

07 Jul, 2024 10:23 234 Marime text

 
 
Alegătorii din Costineşti, județul Constanța, sunt chemați astăzi la urne pentru a-şi alege primarul, având în vedere repetarea alegerilor pentru funcţia de primar la nivelul Circumscripţiei electorale nr. 29 – Costineşti.
 
Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 22.00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23.59 pentru cetăţenii care, la ora 22.00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.
 
2877 de locuitori din Costinești înscriși pe listele permanente sunt așteptați din nou la urne, duminică, 7 iulie, pentru a-și alege primarul.

Până la această oră la urne s-au prezentat 772 de locuitori și se înregistrează o prezență la vot de 26% .

Pot vota în acest scrutin cetățenii cu drept de vot care la data scrutinului au împlinit 18 ani și au domiciliu în localitatea Costinești.

Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora.
 
Magistratul Iulia-Laura Opariuc-Dan, președinte al BEJ Constanţa a precizat pentru ZIUA de Constanța că în până în acest moment nu se înregistrează probleme în procesul electoral din comuna Costinești.
 
Nici observatorii acreditați la acest scrutin nu au semnalat probleme și nici echipele celor trei candidați.

După închiderea secţiilor de votare va avea loc numărarea voturilor, consemnarea acestora în procesele-verbale şi efectuarea operaţiunilor de centralizare a rezultatelor votării, activitate de competenţa exclusivă a birourilor electorale ale secţiei de votare şi a birourilor electorale de circumscripţie locală.

Reamintim că, Biroul Electoral Central a anulat, pe 25 iunie, alegerile pentru funcţia de primar în comuna Costineşti şi a dispus repetarea scrutinului pe data de 7 iulie.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii