Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 07 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Alegeri Costinești Rivalii de la PSD și PNL care se luptă pentru funcția de primar au votat la primele ore ale dimineții. Ce au declarat la ieșirea de la urne? (VIDEO)

ro

07 Jul, 2024 10:48 294 Marime text
 
 
Alegătorii din Costineşti își aleg astăzi primarul.
 
La Costineşti, numărarea voturilor alegătorilor la scrutinul din 9 iunie a fost repetată de şase ori. Câștigător a fost desemnat candidatul PNL, la o diferență de un vot față de cel al PSD.
 
Social-democrații au contestat rezultatul iar BEC a decis repetarea alegerilor pentru primar.

Rivalii de la PSD și PNL s-au prezentat la urne încă de la primele ore ale dimineții.
 
Candidatul PNL Gheorghe Mechenici spune că a votat pentru dezvoltarea comunei dar mai ales pentru unitatea comunității din Costinești, deoarece evenimentele din ultima perioadă au împărțit cetățenii în tabere. Acesta este convins că situația din 9 iunie (n.r. buletinele de vot de la alegerile din 9 iunie au fost numărate de șase ori iar în final BEC a decis repetarea alegerilor pentru funcția de primar) nu are cum să se mai repete.


 



Primarul în funcţie, social-democratul Dumitru Jeanu, a spus la rândul său că există un vibe bun. Jeanu spune că a votat cu gânduri bune și crede că la finalul scrutinului se va face dreptate.

Nici Jeanu nu crede că situația din urmă cu două săptămâni se mai poate repeta.







Și Partidul AUR participă în competiția pentru primar de la Costinești. Candidatul acestora este Călin Mugurel Radu.
 
Potrivit BEJ scrutinul se desfășoară fără probleme și mult mai rapid decât în urmă cu două săptămâni, dat fiind faptul că de această dată există un singur buletin de vot.

Până la ora 10.30 au votat 840 de locuitori din Schitu și Costinești, adică un procent de aproximativ 30% din numărul celor cu drept de vot.


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii